Gültekin Uysal: Organize suç şebekesi haline gelmiş bir siyasi iktidarla mücadele ediyoruz

Gültekin Uysal: Organize suç şebekesi haline gelmiş bir siyasi iktidarla mücadele ediyoruz
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, iktidarı eleştirerek, "Bunlar mevsimlik milliyetçi, her kalıba girerler. Türkiye'de 20 yıldır bir parti olma hüviyetinden çıkmış adeta yukarıdan aşağı, aşağıdan yukarı organize...

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, iktidarı eleştirerek, "Bunlar mevsimlik milliyetçi, her kalıba girerler. Türkiye'de 20 yıldır bir parti olma hüviyetinden çıkmış adeta yukarıdan aşağı, aşağıdan yukarı organize bir suç şebekesi haline gelmiş bir siyasi iktidarla mücadele ediyoruz" dedi.

Afyonkarahisar'da düzenlenen mitingde konuşan Uysal, şu ifadeleri kullandı:

"Biz 85 milyonun geleceğini teminat altına almak istiyoruz. Biz büyük bir ülkeyiz. Bu coğrafyada kendi insanımıza 'giderlerse gitsinler' diyemeyiz. Kendi insanımızı yoksulluğa mahkum edemeyiz. 20 yıldır Türk milleti bu doymak bilmez iktidardakilere yetki verdi. Yetki yetmedi, güç istediler... Onu da verdi! Güç yetmedi, mutlak güç istediler, onu da verdi. O da yetmedi dilimizden dökülenler kanun haline gelsin istediler. Şaibeli bir referandumla da olsa milletimiz buna da yetki verdi. Milletimizin 20 yıllık bu iktidara bu kadar yetkisi vermesine rağmen hala mazeret.

Bizim derdimiz sadece bir iktidar değişikliği değildir. Bu coğrafyada anaların, evlatlarının yerine mezar taşlarına sarılmasın istiyoruz. Bu coğrafyada doğan insanlarımız güven içerisinde geleceğini arasın istiyoruz. Bunlar mevsimlik milliyetçi, her kalıba girerler. Türkiye'de 20 yıldır bir parti olma hüviyetinden çıkmış adeta yukarıdan aşağı, aşağıdan yukarı organize bir suç şebekesi haline gelmiş bir siyasi iktidarla mücadele ediyoruz."