Güzel hava ve bayramı değerlendirenler dışarı aktı, Eminönü'nde tramvay seferleri durdu

Güzel hava ve bayramı değerlendirenler dışarı aktı, Eminönü'nde tramvay seferleri durdu
Ramazan Bayramı'nın yağışlı geçen ilk gününün ardından bugün hava güneş açtı. Güzel havayı değerlendirmek isteyen İstanbul sakinleri tarihi mekanları gezmeyi tercih etti ancak Eminönü ve Sultanahmet'te kalabalık nedeniyle...

Ramazan Bayramı'nın yağışlı geçen ilk gününün ardından bugün hava güneş açtı. Güzel havayı değerlendirmek isteyen İstanbul sakinleri tarihi mekanları gezmeyi tercih etti ancak Eminönü ve Sultanahmet'te kalabalık nedeniyle tramvay seferleri durdu. Sirkeci Marmaray İstasyonu'nda da tren bekleyenler arasında tartışma çıktı.

Havanın güzel olmasının etkisiyle turistler ve İstanbullular kendini dışarı attı. İstanbul'da bayram boyunca toplu taşıma araçları da ücretsiz, duraklar da oldukça kalabalık. Eminönü ve Sultanahmet'te yaya trafiği nedeniyle tramvay seferleri yapılamadı, Sirkeci Marmaray İstasyonu'nda izdiham oluştu. Duraklarda bekleyenler arasında zaman zaman tartışma yaşandı.

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Eminönü-Sultanahmet bölgesinde yaşanan yoğun yaya trafiği nedeniyle T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı araçlarımız bölgeden geçiş yapamamaktadır. Seferlerimiz yaya güvenliği için Kabataş-Eminönü ve Sultanahmet-Bağcılar istasyonları arasında yapılabilmektedir" ifadeleri yer aldı.