Hacı Yakışıklı: Devlet Opera ve Balesi diye bir şeye karşıyım; Göktürklerde bale mi vardı?

Hacı Yakışıklı: Devlet Opera ve Balesi diye bir şeye karşıyım; Göktürklerde bale mi vardı?
TV100 yazarı Hacı Yakışıklı modern sanatları hedef aldı. Yakışıklı, "Ben 'Devlet Opera ve Balesi' diye bir şeyin olmasına karşı çıkarım" ifadelerini kullandı.Yakışıklı,  “Çocuklarınızı baleye göndermeyin diyebilirim,...

TV100 yazarı Hacı Yakışıklı modern sanatları hedef aldı. Yakışıklı, "Ben 'Devlet Opera ve Balesi' diye bir şeyin olmasına karşı çıkarım" ifadelerini kullandı.

Yakışıklı,  “Çocuklarınızı baleye göndermeyin diyebilirim, gidilmemesini tavsiye edebilirim. Ama ötesine geçemem; gidenlere ‘hakaret’ edemem, onları ‘ilkel, çağdışı’ diye yaftalayamam! Yalnız ben ‘Devlet Opera ve Balesi’ diye bir şeyin olmasına karşı çıkarım. Bizim kültürümüzde olmayan bir şeyi koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti niye sahipleniyor?”ifadelerini kullandı.

Yakışıklı ayrıca “Göktürkler’de bale mi vardı? Balçiçek Hatun, Gökçe Kız, Bilge Kağan, Kültigin bale mi yapıyordu?” diye yazdı.

Yakışıklı'nın yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Ben “Bale" isimli etkinliği sevmiyorum.

“Çocuklarınızı baleye göndermeyin” diyebilirim, gidilmemesini tavsiye edebilirim. Ama ötesine geçemem; gidenlere “hakaret” edemem, onları “ilkel, çağdışı” diye yaftalayamam!

Yalnız ben “Devlet Opera ve Balesi" diye bir şeyin olmasına karşı çıkarım. Bizim kültürümüzde olmayan bir şeyi koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti niye sahipleniyor?

Göktürkler’de bale mi vardı? Balçiçek Hatun, Gökçe Kız, Bilge Kağan, Kültigin bale mi yapıyordu?"

Yazının tamamını okumak için tıklayın.