‘Hak arayan işçiye cami de yasak!’

‘Hak arayan işçiye cami de yasak!’
Şanlıurfa sendikal hakları ve çalışma koşulları için direnen Özak Tekstil işçilerine camiyi de kapattılarŞanlıurfa Özak Tekstil işçileri, 12 gündür Öz İplik-İş’ten istifa ederek BİRTEK-SEN’de örgütlenmeye başladığı...

Şanlıurfa sendikal hakları ve çalışma koşulları için direnen Özak Tekstil işçilerine camiyi de kapattılar

Şanlıurfa Özak Tekstil işçileri, 12 gündür Öz İplik-İş’ten istifa ederek BİRTEK-SEN’de örgütlenmeye başladığı için işten çıkartılan bir işçinin hakları için eylemde.

'Namaz da yasak, tuvalette!'

Evrensel ’in haberine göre, jandarma barikatıyla karşılaşan işçilere bugün camiyi kapattılar. ‘’Siyasi iktidar, valilik, kolluk kuvvetleri, müftülük… hepsi hak arayan işçilere karşı’’ diyerek BİRTEK-SEN hesabından yapılan paylaşımda konuya ilişkin şu ifadeler yer aldı;

"Bu sabah işçilere camiyi de kapattılar. Hak arayan işçilere karşı yine asker yığınağı yapmışlar. Cami müftülük kararıyla kapatılmış diyorlar. Hak arayan işçiye cami de yasak, namaz da yasak, tuvalet de yasak! Bakkala gitmek bile yasak!

Siyasi iktidar, valilik, kolluk kuvvetleri, müftülük.. hepsi hak arayan işçilere karşı Özak Tekstil patronuna kalkan oldu. Herkes safını aldı. Aynılar aynı yere!"