Halep Kalesi'nde bayrak açan kişinin kimliği ortaya çıktı: Türkmen, Türkiye'de yaşıyor ve şirketi var
HTŞ öncülüğündeki radikal İslamcı grupların Halep’e yönelik saldırıları sonrası Suriye’nin HTŞ’ye karşı operasyonları sürüyor.
HTŞ’nin Halep merkezine girmesinden sonra Halep kalesine asılan Türk Bayrağı ise tartışmalara neden oldu.
Bu kareyi Türkiye’deki pek çok siyasetçi X hesabından paylaştı.
Bunun ardından bayrağı kaleye asanın da kimliği ortaya çıktı. Bianet’ten Vecih Cüzdan’ın haberine göre bayrağı asan kişi Velit Hendavi, Azez’de bir internet şirketi olduğu ifade edildi.
Habere göre Suriyeli muhalif bir hesap, söz konusu görüntüleri şu notla paylaştı:
“Aptal ve cahil bir adam, adı Velit Hendavi, Kelcibrin’den. Türk vatandaşlığı almış. Hayatı boyunca ne silah taşıdı, ne bir cephede durdu, ne bir savaşa katıldı, ne de devrim bayrağı kaldırdı. Azez’de bir internet şirketi var ve Türklerle projelerde finansal ortak. Türk araçlarıyla Halep’e indi, korumalar eşliğinde Türk bayrağıyla fotoğraf ve videolar çekti.”
Paylaşımı alıntılayan bir kullanıcı ise “Bu kişi, Suriyeli bir Türkmen. Geldi, iki fotoğraf çekti ve gitti” diye yazdı.

Hendavi hakkında ne biliyoruz?
Halep Kalesi’ne Türk bayrağı astığı belirtilen Velit Hendavi’nin, kamuya açık kişisel sosyal medya hesabındaki künyesi şöyle:
“Vatan İSS İnternet Servis Sağlayıcısı’nda Genel Müdür/Halep Üniversitesi Sosyoloji okudu/Gaziantep’te yaşıyor.”
Hendavi’nin ‘Genel Müdürlük’ görevini yürüttüğü ‘Vatan İSS’ adlı Kilis merkezli şirket, Tokoğlu Bilişim Teknolojileri Tic. Ltd. Şti. bünyesinde bulunuyor.
Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre, şirket 2021 yılında, Kilis’te ikamet eden Türkiye vatandaşı Moayad Hamidi’ye devredildi.
Şirketin sunduğu hizmetler: Uydu Haberleşme Hizmeti, Uydu Platform Hizmeti, GMPCS Mobil Telefon Hizmeti, internet Servis Sağlayıcılığı Hizmeti, Ortak Kullanımlı Telsiz Hizmeti, Sabit Telefon hizmeti, Kablolu Yayın Hizmeti, Altyapı İşletmeciliği Hizmeti, Rehberlik Hizmeti, Sanal Mobil Şebeke Hizmeti, Hava Taşıtlarında GSM- 1800 Mobil Telefon Hizmeti ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yetkilendirme yapılacak diğer elektronik haberleşme hizmetlerini sunabilir.
Kaynak:Haber Merkezi