Halil Falyalı cinayetinde yeni gelişme: Gazeteci Seyhan Avşar duyurdu

Halil Falyalı cinayetinde yeni gelişme: Gazeteci Seyhan Avşar duyurdu
Geçen yıl Kuzey Kıbrıs'ta kumarhane patronu Halil Falyalı ile şoförünün öldürüldüğü silahlı saldırıya ilişkin Gazeteci Seyhan Avşar kendi sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Avşar, "Şimdi sizlere günlerdir kamuoyuyla...
Geçen yıl Kuzey Kıbrıs'ta kumarhane patronu Halil Falyalı ile şoförünün öldürüldüğü silahlı saldırıya ilişkin Gazeteci Seyhan Avşar kendi sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Avşar, "Şimdi sizlere günlerdir kamuoyuyla paylaşıp paylaşmamayı düşündüğüm bir olaydan bahsedeceğim. Bu satırları yazarken dahi kararsızım. Ancak sizlerin gerçekliği ya da arka perdede yaşananları bilmeye hakkınız var." dedi.

Falyalı suikastı adıyla tarihe geçen suikastın 8 Şubat 2022'e işlenmesinin ardından yargı süreci hem KKTC'de hem de Türkiye'de devam ediyor.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesinde Türkiye’de tutuklu bulunan aralarında Söylemezler çetesi lideri Mustafa Söylemez ve Mehmet Faysal Söylemez’in de bulunduğu suikast zanlıları için karar duruşması yarın yapılacak.

Gazeteci Seyhan Avşar kendi sosyal medya hesabından Falyalı suikastına ilişkin paylaşımda bulundu. Avşar, "Şimdi sizlere günlerdir kamuoyuyla paylaşıp paylaşmamayı düşündüğüm bir olaydan bahsedeceğim. Bu satırları yazarken dahi kararsızım. Ancak sizlerin gerçekliği ya da arka perdede yaşananları bilmeye hakkınız var." dedi.

Avşar'ın paylaşımı bu şekilde:

Sevgili takipçilerim. Şimdi sizlere günlerdir kamuoyuyla paylaşıp paylaşmamayı düşündüğüm bir olaydan bahsedeceğim. Bu satırları yazarken dahi kararsızım. Ancak sizlerin gerçekliği ya da arka perdede yaşananları bilmeye hakkınız var.

Bildiğiniz gibi Kıbrıs’ta öldürülen yasa dışı bahis baronu Halil Falyalı davası görülmeye devam ediyor. Bu dava kapsamında “üniformalı çete” olarak tanınan Söylemezler kardeşler tutuklu. Dosya karara çıkmak üzere.

Bu cinayet dosyasını ilk günden beri takip ediyorum. Hatırlarsanız Halil Falyalı’nın öldürülmesinin ardından Kıbrıs’a gidip kardeşiyle bir söyleşi yapmıştım. Şimdi gelelim işin sadedine.

Geçtiğimiz haftalarda kurumsal mail hesabıma bir video dosyası ve bazı fotoğraflar gönderildi. Bu video eli eldivenli bir kişi tarafından çekilmişti. Videoda iki kişi arasındaki telefon yazışmalarını konu alıyordu ve cinayete ilişkin bir konuşmaydı. Konuşmayı yaptığı iddia edilen kişiler Erhan Kinai ve Ulvi Umutlu adında iki kişiydi.

Videonun gerçek olup olmadığını meslektaşlarım ve bilişim uzmanlarına gösterdim. Video Falyalı öldürüldükten hemen sonra çekilmişti ve her ne kadar bunu ortaya çıkarma görevi savcılara aitse de bizce video gerçek olabilirdi.

Video içeriğinde bu cinayette Halil Falyalı’nın kardeşi Hüsnü Falyalı’nın sanık olabileceğine dair beyanlar yer alıyordu. Söz konusu videoda Whatsapp yazışmalarının yapıldığı kişinin numarası gözüküyordu.

Bu numara Erhan Kinai’ye aitti. Meslektaşlarımla bir haber masasındayken iddiaları Erhan Kinai’yi arayarak sordum. Kendisi bu yazışmaların doğru olmadığını iddia etti. Telefon konuşmasını sonlandırdık.

Ancak ne mi oldu dersiniz? Bir anda hakkımda gözaltı kararı verildiğini öğrendim. Şikayetçi kimdi dersiniz? Tabii ki Erhan Kinai. Yazılmamış kitabın gözaltı kararını görmüştüm de yazılmamış haberin gözaltı kararını ilk kez görüyordum.

Sadece iddiaları sorduğum için bir savcı hakkımda gözaltı kararı vermişti. Aklı başındaki yetkililer böyle saçmalık mu olur diyerek

duruma müdahale etmiş ve gözaltı kararı geri alınmıştı.

Yarın bu konuya ilişkin ifade vereceğim. Tarafıma gönderilen belgeleri gerçekliğe ulaşma inancına olan saygım gereği teslim edeceğim.

Gönderilen video doğru mudur, kurgu mudur bilinmez. Ancak araştırılmadan Falyalı cinayeti dosyası kararı hemen çıkarılamaz, çıkarılmamalı. Suçlular eksiksiz tespit edilip dosya öyle karara bağlanmalı. Dahası bir gazeteci hakkında hemen gözaltı kararı çıkaran birinin ya da birilerinin gücünü tahmin etmek zor değil.

Eldivenli videodan bir ekran resmi aldım anlayabilmeniz için.

Bu da geri alınan gözaltı kararım.