HEDEP’li Beştaş’tan AKP’li Zengin’e: “Riyakar ve ikiyüzlüsünüz!”

HEDEP’li Beştaş’tan AKP’li Zengin’e: “Riyakar ve ikiyüzlüsünüz!”
Meclis’te HEDEP’lilerin tezkere ile ilgili konuşmalara tepki gösteren AKP’li Özlem Zengin’e HEDEP’den Meral Danış Beştaş, “Sizin gibi ikiyüzlü değiliz Filistin’de savaşa ‘Hayır’ deyip Irak’ta ve Suriye'de savaşa...

Meclis’te HEDEP’lilerin tezkere ile ilgili konuşmalara tepki gösteren AKP’li Özlem Zengin’e HEDEP’den Meral Danış Beştaş, “Sizin gibi ikiyüzlü değiliz Filistin’de savaşa ‘Hayır’ deyip Irak’ta ve Suriye'de savaşa 'Evet' demiyoruz" diyerek yanıt verdi.

Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon için cumhurbaşkanına verilen yetkinin iki yıl daha uzatılmasını öngören tezkere, Meclis Genel Kurulu’nda tartışmalara da neden oldu.

HEDEP’li milletvekilleri ardından söz alan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Bu tezkere içerisinde konuşulacak her şeyin birer dakikalık sözler alınarak konuşulmasını verilen bir imkânın -suistimal demeyeceğim ama- anlamından farklı kullanılması olarak görüyorum” diyerek, konuşmalardan rahatsız olduğunu dile getirdi.

“Sizin gibi ikiyüzlü değiliz”

Zengin’in sataşmasından ötürü söz alan HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş şunları söyledi:

“Bu Mecliste bir gelenek var, her gün Genel Kurulda yirmi dakika verilir ve vekil istediği konuda, istediği tarzda İç Tüzük’e göre konuşur. Bu hakkı niye kendinde gördü, anlamadım. Herkes yerini bilecek ya. Herkes yerini de haddini de bilecek. Böyle bir şey yok! Biz Meclis grubu olarak tabii ki tezkereye karşı konuşacağız. Bir kere, biz sizin gibi riyakar ve ikiyüzlü değiliz, biz Filistin’de savaşa ‘Hayır.’ deyip Irak’ta ve Suriye'de savaşa ‘Evet.’ Demiyoruz.”