HEDEP'ten Bahçeli'ye Demirtaş yanıtı: Coğrafyanın onurudur

HEDEP'ten Bahçeli'ye Demirtaş yanıtı: Coğrafyanın onurudur
HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Demirtaş teröristtir sözlerine cevap verdi: Demirtaş bu coğrafyanın onurudurHalkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı...

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Demirtaş teröristtir sözlerine cevap verdi: Demirtaş bu coğrafyanın onurudur

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatımoğulları Oruç, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Son günlerde yurtlardaki asansör kazalarına değinen Oruç, "Gençler KYK yurtlarında bozuk asansörlerde canlarını kaybediyor. Ama bu iktidar ve bu YÖK tamamen bunlara seyirci kalıyor" dedi.

Oruç’un ifadeleri şöyle:

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Oruç, "Gece gündüz demeden İsrail, Gazze'yi bombalıyor. Bu savaş bitene dek mazlum Filistin halkının haklarını savunmaya devam edeceğiz. Dünya bu savaşı izleyerek karşılıyor, bunu kabul etmek mümkün değil. Her an büyük bir insanlık dramı yaşanıyor" diye konuştu.

AKP iktidarını eleştiren Oruç, "İsrail ile askeri ve ticari anlaşmalarınızı devam ettirdiğiniz sürece siz hiçbir şey yapamazsınız, Filistin halkının yanında olamazsınız" dedi.

Değişmeyen iki sorun: Kürt ve Alevi sorunu

Oruç, Türkiye'de değişmeyen iki sorunun olduğunu belirterek, "Cumhuriyet'in ilk 100 yılında iktidarlar değişse de değişmeyen iki sorun var bu ülkede. Biri Kürt sorunu, biri Alevi sorunu... Türk, Kürt, Arap fark etmeksizin Alevilerin kültürünü, inancını, kimliğini yok saydılar. Alevi toplumu süreklileşmiş katliam politikalarına maruz kaldı" diye konuştu.

Oruç, şöyle devam etti:

 "Aleviler, halklar ve inançların hepsi ne zaman haklarına kavuşurlar? Demokratik bir cumhuriyeti inşa ettiğimiz zaman. Demokratik bir cumhuriyette eşit yurttaşlık hakkı temelinde o zaman bu ülkede yaşayan farklı halklar ve inançlar kendini bu ülkede eşit yurttaş görebilirler. HEDEP, Alevi yurttaşlarımızın taleplerini ve haklarını sonuna kadar savunmaya devam edecektir. Aleviler haklarını kazanana dek mücadelemiz devam edecektir."

Demirtaş yanıtı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Selahattin Demirtaş teröristtir" sözlerine yanıt veren Oruç, "Demirtaş bu coğrafyanın onurudur, sevgili Demirtaş bizim onurumuz ve gururumuzdur" dedi.

Bahçeli'nin HEDEP için 'bölücü' suçlamasında bulunduğu sözlerine de cevap veren Oruç, "Partimize bölücü diyenler dönüp kendilerine bakacaklar. HEDEP, Türkiye ve Ortadoğu coğrafyası için bütün halkların bir arada bulunabildiği tek model partidir. Aslında tekçi ve ırkçı bir anlayışa sahip olan siyasi partilerden ders alacak halimiz yok" ifadelerini kullandı.