Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen dernek yöneticileri MEB'te öğretmenmiş

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen dernek yöneticileri MEB'te öğretmenmiş
Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu (PSP) yönetimindeki üç ismin, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.Cumhuriyet'ten Aytunç Ürkmez'in haberine...

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu (PSP) yönetimindeki üç ismin, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Aytunç Ürkmez'in haberine göre PSP başkan yardımcılığı görevini üstlenen Kenan Çaplık’ın Batman Kültür İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yaptığı öğrenildi. Çaplık, aynı zamanda Hizbullah’a yakın yayınlar yapan Doğruhaber gazetesinde yazılar da yazıyor.

Platformun muhasip üyesi Abdulmenaf Adıyaman da Diyarbakır’ın Eğil ilçesindeki Düzlük İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapıyor.

Yönetim kurulu üyesi Abdulhakim Gültekin ise Batman TOKİ Kâzım Karabekir Ortaokulu’nda müdür yardımcısı olarak görev yapıyor. Gültekin’in geçmişte Hizbullah’ı övdüğü sosyal medya paylaşımları da dikkat çekiyor.