Hukukçu Kerem Altıparmak, Mahir Ünal’a seslendi: Çıkardığınız kanunun keyfî uygulanmasına karşı çıkın

Hukukçu Kerem Altıparmak, Mahir Ünal’a seslendi: Çıkardığınız kanunun keyfî uygulanmasına karşı çıkın
Gazeteci Tolga Şardan’ın gözaltına alınmasından sonra “Dezenformasyonla Mücadele Yasası” yeniden gündeme geldi. Hukukçu Kerem Altıparmak, X’ten Şardan’ın yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamasıyla gözaltına alınmasına...

Gazeteci Tolga Şardan’ın gözaltına alınmasından sonra “Dezenformasyonla Mücadele Yasası” yeniden gündeme geldi. Hukukçu Kerem Altıparmak, X’ten Şardan’ın yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamasıyla gözaltına alınmasına istinaden AKP’li Mahir Ünal’ın sözlerini hatırlatarak, “Bize o gün güvence veren Mahir Ünal’ın en önde çıkıp, bu yapılanlara karşı çıkmasını beklemek hakkımız değil mi? Çıkardığınız kanunun keyfi uygulanmasına karşı çıkın” diye seslendi.

Geçen yıl “Dezenformasyonla Mücadele Yasası”nın TBMM Genel Kurulu’ndan tartışmalı bir şekilde geçmesinden sonra Hürriyet’ten Hande Fırat’a konuşan AKP'Lİ Mahir Ünal, “Dezenformasyon suçunun teşekkülü için beş şartın beşinin de olması gerekiyor. Dolar öngörüsünde bulunan ekonomist, deprem tahmini yapan bilimadamı bu suç kapsamına girmez” sözleriyle yasayı savunmuştu.

Hukukçu Altıparmak’ın X paylaşımı şöyle:

“Sayın Ünal diyor ki suçun oluşması için: Ülkenin güvenliği ve kamu sağlığı ile ilgili gerçekdışı haber olacak. Halk arasında panik, korku, endişe oluşturma kastı olacak. Kamu barışını bozmaya elverişli olacak. Yargıdaki yolsuzluğu haber yapınca bu koşulların hangisi gerçekleşiyor?”

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı gazeteci ve T24 yazarı Tolga Şardan hakkında “MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu ‘yargı raporu’nda neler var?” başlıklı haberi nedeniyle “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla bugün soruşturma başlattı. Ankara’daki evinden gözaltına alınan Şardan’ın evinde polis arama işlemi yaptı.

Soruşturmanın Şardan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan ve yargıdaki yolsuzluk iddiaları konusunu ele aldığı MİT raporuna ilişkin yazısı nedeniyle başlatıldığı öğrenildi.