Husiler Kızıldeniz'e; ABD Yemen'e saldırıyor

Husiler Kızıldeniz'e; ABD Yemen'e saldırıyor
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'deki Husi kontrolündeki bölgelerden fırlatılmaya hazırlanan 4 füzenin hedef alındığını açıkladı. CENTCOM, yazılı bir bildiri ile, Husilerin uluslararası deniz trafiğine yönelik...
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'deki Husi kontrolündeki bölgelerden fırlatılmaya hazırlanan 4 füzenin hedef alındığını açıkladı. CENTCOM, yazılı bir bildiri ile, Husilerin uluslararası deniz trafiğine yönelik saldırılarının devam ettiğini ve ABD'nin bu saldırılara karşı önlemler aldığını duyurdu.

Salı günü, Yemen'in başkenti Sana'da meydana gelen olayda, İran destekli Husilerin Kızıldeniz'in güneyinde uluslararası nakliye rotalarına gemi savar balistik füze fırlattığı ifade edildi. Söz konusu saldırıda Malta bandıralı M/V Zografia isimli bir dökme yük gemisinin hedef alındığı belirtildi.

[caption id="attachment_539327" align="aligncenter" width="600"] Savunma Sanayi Dergisi[/caption]

CENTCOM'un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Husilerin eylemlerine karşı alınan önlemlerin devam edeceği vurgulanırken, İran'ın Husi faaliyetlerini 'cihadın canlı bir örneği' olarak nitelendirdiği bilgisi de paylaşıldı. Uluslararası toplumun bu gelişmeleri yakından takip etmesi bekleniyor. CENTCOM'un tam açıklaması şu şekilde:

ABD, Husi saldırıları devam ederken Yemen'de Husi militanlara karşı saldırılar gerçekleştirdi

16 Ocak'ta yaklaşık olarak yerel saatle 13:45'te, İran destekli Husi militanları Yemen'in kontrolünde olan bölgelerden anti-gemi balistik bir füze fırlattı, bu füze uluslararası nakliye rotalarında Güney Kızıldeniz'e yönelikti. Malta bayraklı M/V Zografia adlı bir dökme yük gemisi, isabet aldığını bildirdi ancak denizde seyirine devam ediyor. Olayda herhangi bir yaralanma rapor edilmedi.

Aynı gün daha önce, yerel saatle yaklaşık olarak 04:15'te, ABD Kuvvetleri, Yemen'in Husi kontrolündeki bölgelerden fırlatılmaya hazırlanan dört Husi anti-gemi balistik füzesini vurarak imha etti.