İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Bu ittifakı daha da ileriye taşımak konusunda kararlıyım

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Bu ittifakı daha da ileriye taşımak konusunda kararlıyım
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, İstanbul İttifakı'nı daha da büyütmek konusunda kararlıyım diye konuştu.2. Kariyer ve İstihdam Fuar & Zirvesi'nin açılış törerine...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, İstanbul İttifakı'nı daha da büyütmek konusunda kararlıyım diye konuştu.

2. Kariyer ve İstihdam Fuar & Zirvesi'nin açılış törerine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in büyükşehir belediyelerindeki ulaşım sorunlarını eleştirdiği sözlere değinen İmamoğlu, "Sayın Akşener'in konuşmasında İstanbul ismi geçmiyordu. Neden bütün oklar bana çevrildi anlamıyorum, belki başka şehri kastetmiştir. Hiç ama hiç üstüme alınmadım.

Sayın Akşener ile biz İstanbul'un çok önemli metro ve tramvay hatlarını beraber açtık, inşallah yine açarız. Hiç üstüme alınmadım, Sayın Akşener'in bizi kastettiğini düşünümüyorum" dedi.

Yerel seçimlerdeki ittifak meselesine ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında çıkan karara dair konuşan İmamoğlu şu sözleri kaydetti:

"Sayın Akşener ev İYİ Parti ile görüşmeler akşamdan sabaha kesilmez. GİK tabii ki önemli bir kuruldur, karar organıdır bu karara hepimiz tabii ki saygı duyarız ama toplumsal tabandaki sesleri duymak ve bu seslerin yanı sıra teşkilatları olan örgütlere olan yansımasını da hissederek eğer sorumluluk varsa tekrar görüşmek mümkündür.

Her zaman söylediği gibi 2019'da aday olduğumda 'İstanbul İttifakı' dediğimde inanarak söylemiştim, İstanbul'da muazzam bir İstanbul İttifakı inşa edilmiştir. Bu ittifakın altyapısında elbette CHP ve İYİ Parti vardır buna sonsuz saygı duyuyorum. Bunu daha da ileriye taşımak ve ittifakı daha da büyütmek konusunda kararlı bir İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu var"

İnce ile görüşmem olağan, İzmir'in adı bile geçmedi

İmamoğlu, ismi CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Muharrem İnce ile yaptığı görüşmeye ilişkin de konuştu. İnce ile yaptığı konuşmanın "olağan" olduğunu ifade eden İmamoğlu "Muharrem İnce ile saygı çerçevesinde dertleştik, sohbetimizde İzmir'in adı bile geçmedi" dedi.

İmamoğlu şunları söyledi:

"Muharrem İnce'yle biz uzun yıllara dayalı diyaloğa ve ilişkiye sahibiz. Yoğun bir biçimde İstanbul odaklı ve İstanbul'da güçlü bir şekilde destek olma konusundaki duygusunu benimle paylaştı. Bende çok mutlu olduğumu kendisine ifade ettim"