"İbrahim Kalın'a zor sorular" videosu yeniden gündem oldu

"İbrahim Kalın'a zor sorular" videosu yeniden gündem oldu
MİT Başkanı olarak atanan İbrahim Kalın'ın 2019 yılında konuk olduğu programdaki anları gündem oldu.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklama ile İbrahim Kalın'ın MİT Başkanı olarak atandığı...

MİT Başkanı olarak atanan İbrahim Kalın'ın 2019 yılında konuk olduğu programdaki anları gündem oldu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklama ile İbrahim Kalın'ın MİT Başkanı olarak atandığı duyuruldu. Sosyal medyada ise Kalın'ın 2019 yılında Deutsche Welle'nin Conflict Zone programına konuk olduğu anlar paylaşıldı.

Ne olmuştu?

Tim Sebastian'ın HDP'li belediyelere atanan kayyumlara ilişkin görevden alınan kaç belediye başkanının hüküm giydiğini sorusuna Kalın, "Bilmiyorum mahkeme süreci devam ediyor" diye yanıt verdiği görüldü. Sebestian ise Kalın'a hiçbirinin hüküm giymediğini hatırlatarak, "Peki masumiyet karinesine ne oldu? Demokratik süreci dağıttınız" ifadelerini kullandı.  

Öte yandan Sebastian, “Türkiye'de devranın dönmesinden endişeli misiniz? Belki siz de yargılanırsınız. Gülenci bir gazetede çalışıyordunuz, Zaman’da” ifadeleri ile cevap verdi. Bunun üzerine Kalın "Zaman'da çalışmıyordum, yazıyordum" yanıtını verdi.