İddiaları FETÖ, ABD, BAE ve CHP’ye bağladı

İddiaları FETÖ, ABD, BAE ve CHP’ye bağladı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker’in iddialarının ortaya çıkmasının ardından dün TRT Haber yayınına konuk oldu. Soylu, Peker’in iddialarını “uluslararası simetrik ve asimetrik” saldırılara bağladı, “gayrinizami...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker’in iddialarının ortaya çıkmasının ardından dün TRT Haber yayınına konuk oldu. Soylu, Peker’in iddialarını “uluslararası simetrik ve asimetrik” saldırılara bağladı, “gayrinizami harp tekniklerinin parçası” dedi. Soylu, 15 Temmuz darbe girişiminin faillerinin ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri olduğunu söyledi, yaşanan süreci buna bağladı.
PEKER’E SERT SÖZLER
Soylu, “büyük bir uyuşturucu baronu” dediği Çetin Gören’le Peker’in yan yana olduğu fotoğrafı gösterdi ve bu kişinin yakalandığını söyledi. Peker’in “Evimde arama yapılırken kadın polis yoktu” iddialarına operasyonun görüntülerini yayınlayarak yanıt verdi. Soylu, “Karısının iç çamaşırına sığınan acizler, edepsiz. Bu kurguyla karşı karşıyayız. Bu kurguyu yapanların boğazından ilmek ilmek getirmezsek Allah bunun hesabını bizden sorar” dedi.
Görüntülerde evde kadın polislerin olduğu, narkotik polis ve köpeklerinin de operasyonda yer aldığı görüldü.
ÖZIŞIK, PEKER’İ KEKLEMİŞ
Süleyman Soylu, “aracılık” iddiası için de “Benim haberim olması benim idam edilmem anlamına gelir. Böyle bir şey olabilir mi? Keklemişler, ben ne yapayım” açıklamasını yaptı.
KILIÇDAROĞLU’NA FETÖ İMASI
Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kolombiya’da yakalanan kokain” sorusuna yanıt verirken, Kılıçdaroğlu’nu FETÖ’nün gündeme getirdiği iddiaları dillendirmekle suçladı, “Kılıçdaroğlu 2020 tarihinde Balkanlar’da kimin olduğuna bakarsa. FETÖ’cülerin, Amerika’dan desteklenenlerin, BAE’nin kucaklarına oturanların sözcülüğüne CHP gibi parti soyundurulmasın” dedi.
Soylu, son dönemde iktidar tarafından korunduğu iddia edilen Alaattin Çakıcı’dan bahsetmedi, gazeteciler de sormadı.
BİLDİKLERİM VAR
Soylu, savcılara yaptığı “İddiaları araştırın” başvurusu için “Savcı beni çağıracak. Sonuna kadar talibim. Bildiklerim var, anlatmak istiyorum” dedi.
KORUMA BENDEN ÖNCE VERİLMİŞ, BEN ALDIM
Soylu, Peker grubuna yönelik operasyonu kendisinin başlattığını söyledi, Peker’e koruma polisi verilmesi için ise, “Koruma benden 1,5 yıl önce verilmiş. Benim zamanımda alınmıştır” dedi.
CUMHURİYET’İ HEDEF ALDI
Cumhuriyet Gazetesi’nin eski manşetlerini gösteren Soylu, “Bizle ilgili yazı yazdılar ya, biz memleketimize bağlıyız diye. DHKPC’nin hem reklamını, hem de bir savcının şehadetini söyleyemeyecek kadar yoksunlar” ifadelerini kullandı. Gazeteye ait manşetlerin “Terör Manşetleri” isimli bir kitapçıkta toplandığı görüldü.