İki komşu kucaklaştı

İki komşu kucaklaştı
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde büyük yıkıma uğrayan Türkiye’ye pek çok ülke yardım elini uzatırken taziye izin ilk ziyaret komşu ülke Yunanistan’dan oldu. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, dün Dışişleri...

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde büyük yıkıma uğrayan Türkiye’ye pek çok ülke yardım elini uzatırken taziye izin ilk ziyaret komşu ülke Yunanistan’dan oldu. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte deprem bölgesini ziyaret etti. İki bakan daha sonra ortak basın açıklaması yaptı. Yunanistan'a Türkiye'ye verdiği destekten dolayı teşekkür eden Çavuşoğlu, özetle şunları söyledi: “İyi komşuluk böyle günlerde belli olur. 1999 yılında da bir ay ara ile hem Türkiye hem Yunanistan'da deprem meydana gelmişti. Önce Yunanistan bizim yardımımıza koştu, sonra biz onların yardımına koştuk. O zaman Time dergisi bunu güzel bir şekilde haberleştirmişti. Ben de o zaman bir okuyucu mektubu göndermiştim dergiye. Kısaca şunu söylemiştim. 'Zor günlerde birbirimize destek olmak önemli ama ilişkilerimiz düzeltmek için deprem ya da başka bir felaketi beklememize gerek yok' demiştim. Bugün de bir bakan olarak aynı şeyi söylüyorum. Umarım görüş ayrılıklarımızı diyalog yolu ile çözmek için çaba gösteririz."

Dendias da “Yunan hükümetinin verdiği destek burada bitmeyecek. Mevlüt'ün söylediği cümlenin altına imzamı atıyorum. İlişkilerimizi düzeltmek için bir depremin daha olmasına gerek yok" dedi.