"İki seçim arası 51 bin 559 sandıkta Kılıçdaroğlu aleyhine oluşan oy farkı 648 bin 992"

"İki seçim arası 51 bin 559 sandıkta Kılıçdaroğlu aleyhine oluşan oy farkı 648 bin 992"
Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, 14 Mayıs ve 28 Mayıs arasında bazı sandıklarda oy tercihlerinin "normalin dışında" değiştiğini yazdı. Öztürk "İki Seçim arasında Kılıçdaroğlu aleyhine en az 5 fark olan sandıklar...

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, 14 Mayıs ve 28 Mayıs arasında bazı sandıklarda oy tercihlerinin "normalin dışında" değiştiğini yazdı. Öztürk "İki Seçim arasında Kılıçdaroğlu aleyhine en az 5 fark olan sandıklar dikkate alınıp hesaplama yapıldığında 51 bin 559 sandık belirlendi. Öztürk "Bu sandıklarda Kılıçdaroğlu aleyhine oluşan oy farkı 648 bin 992'yi buldu" ifadelerini kullandı.

Öztürk, Polimetre yöneticisi Mehmet Günal Ölçer'e konu hakkında sorduğu sorulara karşın Ölçer'in verdiği cevapları şöyle aktardı:

"Oy kullanan seçmenin, iki seçim arasında geçen 14 günde tercihlerinde oluşan değişikliklerin mantıklı bir açıklaması yok. Bu tür sandıklar vereceğimiz örneklerle sınırlı olmayıp daha yüzlercesi vardır. Yapılması gereken, bu sandıklarda oy kullanan seçmenlerle yüz yüze konuşup oy sayılarındaki bu anlamsız değişikliklerin nedenlerinin ortaya çıkartılmasıdır

Bu durum sandıklarda bir şey olduğunu gösteriyor. Kişilerin tercihlerinin 14 gün içinde bu kadar yoğun bir şekilde değişmesi olanaklı olmadığına göre; ya bu sandık tutanakları hatalıdır, ya da seçmenler oylarının kontrolüne sahip değildir"

Yazının tamamı için tıklayın