İklim aktivistleri Mona Lisa tablosuna saldırdı

İklim aktivistleri Mona Lisa tablosuna saldırdı
Paris'te iklim eylemcileri, iklim krizine dikkat çekmek amacıyla Mona Lisa tablosuna çorba attı.Fransa'nın başkenti Paris'te, sanat eserlerini hedef alan saldırıları ile iklim krizine dikkati çekmeye çalışan çevre eylemcileri Mona...
Paris'te iklim eylemcileri, iklim krizine dikkat çekmek amacıyla Mona Lisa tablosuna çorba attı.

Fransa'nın başkenti Paris'te, sanat eserlerini hedef alan saldırıları ile iklim krizine dikkati çekmeye çalışan çevre eylemcileri Mona Lisa tablosuna çorba attı. BFMTV'nin haberine göre, eylemciler Paris'teki Louvre Müzesi'nde bulunan Mona Lisa tablosunu hedef aldı.

Tabloya çorba fırlatan iki gösterici, eserin çevrelendiği alana girerek eylem yaptı. Eylemciler, "Hangisi daha önemli? Sanat ya da sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme hakkı? Tarım sistemimiz hasta" ifadesini kullandı. Eylemleri sırasında, ülke genelinde gelirlerinin azlığından şikayet eden çiftçilerin günlerdir sürdürdüğü protestolara atıf yapan eylemciler, çiftçilerin çalışmalarının karşılığını alamadığına işaret ederek "Çiftçiler çalışmaktan ölüyor" dedi.

Cam bir vitrin ile korunmuş olan Mona Lisa tablosu, eylemden zarar görmedi. Çevreci eylemci iklim krizine dikkati çekmek için farklı sanat eserlerini hedef aldıkları eylemlerini sürdürüyor.