İktidara yakın gazetelerin Altınok’a yönelik ‘FETÖ'CÜ’ haberleri gündem oldu

İktidara yakın gazetelerin Altınok’a yönelik ‘FETÖ'CÜ’ haberleri gündem oldu
İktidara yakınlığıyla bilinen gazetelerin 11 yıl önce AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok’a yönelik FETÖ suçlamasıyla haberler yaptığı ortaya çıktı. Söz konusu haberler silindi.Gazete Pencere...
İktidara yakınlığıyla bilinen gazetelerin 11 yıl önce AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok’a yönelik FETÖ suçlamasıyla haberler yaptığı ortaya çıktı. Söz konusu haberler silindi.

Gazete Pencere Haber Merkezi

AKP bugün aday tanıtım toplantısında Ankara ve İzmir olmak üzere toplam 48  ilin belediye başkan adaylarını duyurdu. Bu kapsamda AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok oldu.

Altınok’un 2013 yılında Büyük Birlik Partisi’nden Keçören Belediye Başkan adayı olduğu ve o dönemde iktidara yakın medya kuruluşlarında Altınok’a FETÖ suçlamalarının yapıldığı ortaya çıktı.

Ayrıca, haberlerin tekrar gündem olmasının ardından Star gazetesi, haberleri internet sitesinden kaldırdı.

Star gazetesinin Altınok’u hedef alan bir haberinde;

“Gülen Cemaati'nden destek aldığı iddia edilen BBP Keçiören Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'tan anti-Erdoğan

propagandası... BBP Keçiören Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un, seçim kampanyasında Başbakan Tayyip Erdoğan ve AK Parti eleştirileri dikkat çekiyor.

İlçede yaptığı seçim gezilerinde "Uzun boylu adamla hesaplaşacağız" diyen Altınok, CHPve MHP seçmeniyle dirsek temasına geçmeye çalışıyor. Ayrıca Gülen cemaatinin de Altınok'u sıkı bir şekilde desteklediği gelen bilgiler arasında.

Yerel seçimler yaklaşırken Başkent Ankara'da eski AK Partili yeni BBP adayı Turgut Altınok'un kampanya argümanları tartışılıyor. Kampanyasını tamamen Başbakan Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerine kuran Altınok, seçim gezilerinde "Uzun boylu adamla hesaplaşacağız" dediği öğrenildi.

Seçimi siyasi alana çekerek ve sürekli Başbakan Erdoğan'a saldırarak, CHP ve MHP seçmeninden oy toplamayı hedeflediği belirtilen Altınok'un, ayrıca Gülen Cemaati'nin ilçedeki bağlantıları ile de yakın temasta olduğu ve destek aldığı da gelen bilgiler arasında” ifadeleri kullanıldı.

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Fatih Tezcan ise o dönemde yaptığı bir paylaşımda,” Bu şahıs BBP'ye yakışmıyor! Fetullah Gülen'e Yakınlığıyla Bilinen Turgut Altınok:

"Uzun Boylu Adamla Hesaplaşacağız!" dedi