İletişim Başkanlığı, cumhuriyetin 100. yılı için "Son Akşam Yemeği" isimli filmin fragmanını yayımladı

İletişim Başkanlığı, cumhuriyetin 100. yılı için "Son Akşam Yemeği" isimli filmin fragmanını yayımladı
İletişim Başkanlığı, cumhuriyetin 100. yılına ilişkin olarak çekilen "Son Akşam Yemeği" adlı filminin fragmanını yayımladı. İletişim Başkanlığı Başkanı Fahrettin Altun, 29 Ekim'e ilişkin yaptığı paylaşımda "Cumhuriyetimizin...

İletişim Başkanlığı, cumhuriyetin 100. yılına ilişkin olarak çekilen "Son Akşam Yemeği" adlı filminin fragmanını yayımladı. İletişim Başkanlığı Başkanı Fahrettin Altun, 29 Ekim'e ilişkin yaptığı paylaşımda "Cumhuriyetimizin 100. yılını milli birlik ve beraberlik içinde, bütün kurumlarımızın kıymetli katkılarıyla, Cumhuriyetimizin ihtişamına layık bir şekilde kutlayacağız. Cumhuriyet'in 100. yılının "Türkiye Yüzyılı"na yaraşacak şekilde coşkuyla kutlanması amacıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenlenecektir." dedi.

İletişim Başkanlığı filmin duyurusunu yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımızın destekleriyle, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında tarih sayfalarından süzülüp beyaz perdeye taşınan ve milletimizin kaderini değiştiren unutulmaz geceyi anlatan "Son Akşam Yemeği" filmi, 27 Ekim'de izleyiciyle buluşuyor." dedi.

İletişim Başkanlığı'nın Son Akşam Yemeği isimli filmi duyurduğu gönderisini alıntılayan Altun şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişe sahip çıkan, bugünü imar eden ve geleceği şekillendiren vizyonu Türkiye Yüzyılı’nın teminatıdır. Bu vizyon doğrultusunda Cumhuriyetimizin 100. yılını milli birlik ve beraberlik içinde, bütün kurumlarımızın kıymetli katkılarıyla, Cumhuriyetimizin ihtişamına layık bir şekilde kutlayacağız. Cumhuriyet'in 100. yılının "Türkiye Yüzyılı"na yaraşacak şekilde coşkuyla kutlanması amacıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Bu vesileyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımızın katkılarıyla hayata geçirilen ve 27 Ekim’de izleyiciyle buluşacak olan "Son Akşam Yemeği" filminin fragmanını sizlere takdim etmekten büyük bir şeref duyuyorum. Film, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti ilan edişinden bir gece öncesini beyaz perdeye taşıyor. Milletimizin bu güzel ve anlamlı filme büyük bir teveccüh göstereceğinden eminiz…"

AKP'li vekil paylaştı

AKP Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları, eşi Ayla Hacıoğulları'nın senaristi olduğu filmle ilgili Twitter (X) paylaşımında "Son Akşam Yemeği... Senaryo eşim Ayla Hacıoğulları’na ait. Film, 28 Ekim 1923 / Çankaya Köşkü’nde geçiyor. Gazi’nin “Yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz!” dediği akşam! Yer salon, yemek masası… Ama film mutfakta geçiyor! Yemeği yapan, kepçeyi tutan el? 1000 yıllık bir Gelenek!" dedi.

Arzen'in paylaşımındaki fotoğrafta yer alan masa ise Da Vinci'nin İsa'nın Son Yemeği tablosunu çağrıştırdı.