İlk posta pulu 2,5 milyon dolara satılacak

İlk posta pulu 2,5 milyon dolara satılacak
Pul kullanılarak gönderilen bilinen ilk mektup, gelecek ay New York'taki Sotheby's müzayedesinde 1.5 milyon ile 2.5 milyon dolar arasında bir fiyatla satışa çıkacak. Sotheby's, eser gerçekleşirse bu parçanın şimdiye kadar müzayedede...
Pul kullanılarak gönderilen bilinen ilk mektup, gelecek ay New York'taki Sotheby's müzayedesinde 1.5 milyon ile 2.5 milyon dolar arasında bir fiyatla satışa çıkacak. Sotheby's, eser gerçekleşirse bu parçanın şimdiye kadar müzayedede satılan en değerli posta tarihine sahip olacağını belirtti.

İletişim tarihinde bir dönüm noktası olan pul kullanımı günümüzde de devam ediyor. Ön ödeme ile alınan posta pulları gönderilecek mektup ya da kargoyu daha uygun hale getiriyor.

Posta pulu kullanılarak gönderilen ilk mektup müzayede alıcısını arıyor.  2 Mayıs 1840 tarihli posta, Kuzey İngiltere'deki Bedlington kasabasındaki bir Viktorya demir işletmesinin 35 yaşındaki müdürü William Blenkinsop'a gönderildi. Mektubun göndericisi hakkında bilinen tek şey ise Londra'da yaşadığı oldu.

Blenkinsop, zarfı "Mulready" denilen mektup zarflarını yeniden şekillendirme yöntemiyle kullandı. Zarfı böyle düzenledikten sonra (muhtemelen) babasına yazdığı mektubu koydu.

Her iki mektubun içeriği kaybolmuş olmasına rağmen zarf yeniden kullanılmak üzere saklandı ve bugünkü değerine ulaştı.

Sotheby Müzayede'nin Küresel Kitap ve El Yazmaları Başkanı Richard Austin yaptığı açıklamada, ”180 yıldan fazla bir süredir hayatta kalan, bir Kuruş Siyahla mühürlenmiş süslü, hazır zarf; hayatın her kesiminden insanların yazışmalarında, fikir alışverişinde bulunmalarında, haberleri paylaşmalarında ve kendilerini ifade etmelerinde devrim yarattı" dedi.