İlyas Salman, TKP'den milletvekili adayı oldu: Sarayın dalkavuğu değil, halkın soytarısı olacağım

İlyas Salman, TKP'den milletvekili adayı oldu: Sarayın dalkavuğu değil, halkın soytarısı olacağım
Oyuncu ve tiyatro sanatçısı İlyas Salman, Türkiye Komünist Partisi (TKP) İstanbul milletvekili adayı oldu. Milletvekili adaylığını çektiği video ile duyuran Salman, "Size bir tek söz verebilirim: Sarayın dalkavuğu değil,...

Oyuncu ve tiyatro sanatçısı İlyas Salman, Türkiye Komünist Partisi (TKP) İstanbul milletvekili adayı oldu. Milletvekili adaylığını çektiği video ile duyuran Salman, "Size bir tek söz verebilirim: Sarayın dalkavuğu değil, halkın soytarısı olacağım" ifadelerini kullandı.

TKP'nin sosyal medya hesabı üzerinden İlyas Salman'ın adaylığını açıkladığı video paylaşıldı. "Usta oyuncu İlyas Salman TKP İstanbul Milletvekili adayı oldu. 'Söz veriyorum: Sarayın dalkavuğu değil, halkın soytarısı olacağım'" notuyla paylaşılan videoda İlyas Salman şu ifadeleri kullandı:

Descartes, bundan yüzlerce yıl önce 'İnsan düşünen hayvandır' demiş. Descartes, çok geç kalmış bir düşünür. 21. yüzyılda insan, seçmesini bilen hayvandır. Şöyle düşünüyorum; dünyada en çirkin kokan şey saklanan düşüncedir. Para bile saklandığı zaman kokar, ama saklanan düşünce kadar pis kokamaz. Ve mezara götürülen düşüncenin de kimseye faydası yoktur. Bu seçimlerde Türkiye Komünist Partisi'nden milletvekilliğine adaylığımı koydum. Size bir tek söz verebilirim: Sarayın dalkavuğu değil, halkın soytarısı olacağım. Söz!

TIKLAYIN - MEHMET ASLANTUĞ, TİP'TEN ADAY