İmamı darp ettiği iddia edilen kaymakamı eleştiren Memur-Sen başkanına kaymakamlardan tepki

İmamı darp ettiği iddia edilen kaymakamı eleştiren Memur-Sen başkanına kaymakamlardan tepki
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, Kaymakam Burak Akeller ile imam M.K. arasında cuma namazında çıkan hutbe tartışmasında valiliğin başlattığı soruşturmanın ardından İçişleri Bakanlığı ve Diyanet de devreye girdi. İmamı...
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, Kaymakam Burak Akeller ile imam M.K. arasında cuma namazında çıkan hutbe tartışmasında valiliğin başlattığı soruşturmanın ardından İçişleri Bakanlığı ve Diyanet de devreye girdi. İmamı darp ettiği iddia edilen Kaymakam Burak Akeller'i eleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'a, farklı ilçelerin kaymakamları tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Diyarbakır-Kulp Kaymakamımız Burak Akeller Cuma Hutbesi’nde ‘şehitlerimiz ile ilgili kısmı okumayan’ cami imamına okuması için hatırlatmada bulunmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği metnin tam okumasını sağlamıştır. Yaşanan olay sonrası gündeme getirilen iddialarla ilgili Bakanlığımız tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. İncelemenin sonucu beklenmeden kimi sosyal medya hesaplarınca yapılan yorum ve eleştiriler maksatlıdır. Konuyu yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir inceleme de Diyanet'ten

Olaya ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan da açıklama yapıldı. Diyanet’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Bazı medya organlarında Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde dün bir camimizde cuma namazı sırasında yaşandığı iddia edilen olayla ilgili Başkanlığımız tarafından inceleme başlatılarak müfettiş görevlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

Kaymakam akeller: Kimseyi darp etmedim

Kaymakam Akeller, imam M.K.’yı darbetmediğini, kendisini uyardığını belirterek şunları söylemişti:

"Kuba Camii’ne cuma namazı için gittik. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbede, bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbeden sonra dışarıda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim.

İmam ‘Bana baskı yapılıyor, o yüzden okumadım’ deyince, ben de bu cevaba kızıp ‘Sen devletin imamısın, kim baskı yapabilir?’ dedim. Sonra kendisi gidip darp raporu almış ama raporda iddia edildiği gibi bir darp değil de bacağının ağrıdığı yazıyor. Ben olayı İl Valimize de aktardım. İddia edildiği gibi ben devleti temsil eden biri olarak kimseyi darp etmedim."

Diyarbakır Kulp’ta Cuma hutbesinde şehitlerle ilgili cümleleri önce okumayan, sonra camide olan Kaymakam’ın uyarısı üzerine okuyan imam, namaz çıkışı kendisini darp eden Kulp Kaymakamı Burak Akeller hakkında şikayetçi oldu. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın kaymakamı eleştirdi, vali ve kaymakamlardan Burak Akeller’e destek mesajı yağdı.

BBP lideri Destici’den kaymakama tam destek: “Kaymakam beyi tebrik ediyor, şartsız destekliyoruz”

Yaşanan darp olayıyla ilgili Cumhuriyet Ittifakı’nın ortaklarından Büyük Birlik Partisi’nin lideri Mustafa Destici’den Kulp Kaymakamı Burak Akeller’e destek açıklaması geldi.

X hesabından bir paylaşım yapan Destici şu ifadeleri kullandı:

“Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hazırlanan cuma hutbesindeki şehitlerimiz ile ilgili bölümü, bölücülerin baskısıyla atlayarak okuyamayan, zavallı basiretsiz “birisini” haklı olarak uyaran, akabinde işini duyarlı bir şekilde yapmasından ötürü bir kaşık suda fırtına koparanlar tarafından onlarca iftira ve karalamaya maruz kalan, Türkiye Cumhuriyeti Kulp Kaymakamı Sayın Burak Akeller, mülki idare amiri olarak görevinin gereğini yapmıştır.

Devletimiz, aziz milletimiz ve camiamız yaşanan müessif olaya duyarsız-kayıtsız kalmayarak şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkan kıymetli kaymakamımızın şartsız yanındadır.

Ferasetinden ve hakiki devlet adamlığından ötürü kaymakamımız Burak Akeller’i tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum.”

Hatay Valisi Mustafa Masatlı: Meslektaşımı tebrik ediyorum

“Tarihinden aldığı ruhu ve sorumluluğu bugün de her şart ve alanda taşıyan, Mülki İdare feraseti varolsun. Meslektaşımı ferasetinden dolayı tebrik ediyorum.”

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu:

“Şehitlerimizi anmayanların , terörü lanetlemeyenlerin devlet, millet ve hatta din hizmetinde bulunamayacaklarını değerlendiriyorum.”

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas:

“Devlete ve Aziz Milletimize Sadakat Varlığımızı Borçlu Olduğumuz Yüce Şehitlerimiz ile Gazilerimize Saygı En Büyük Şerefimizdir?? Meslektaşımızı Ferasetinden Ötürü Kutluyorum”

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver:

“Bu memleketin koç gibi yiğitleri var.. Allah’ına kurban Sn.Kaymakamım..”

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya:

“Türkiye’mizin nimetlerinden faydalanan herkes;Aydınlar,İşinsanları,Siyasiler, Bürokratlar,Memurlar,Üniversite hocaları,Doktorlar,Mühendisler,Asker, Polis,Din görevlileri,Eğitimciler,Meslek odaları,Sendika,Stk yetkilileri.. Vatansever olmak zorundadır.”

Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay:

“Değerli meslek büyüğümüz, Kulp Kaymakamı @burakakeller , Cuma hutbesinde aziz şehitlerimiz ile ilgili bölümü okumayan imamı uyararak örnek bir devlet adamı refleksi göstermiştir. Devletimiz ve milletimiz için verilen her görevi üstün fedakarlıkla yerine getirdiğine şahitlik ettiğimiz kıymetli büyüğümüzü, vatan ve bayrak uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi anmaktan imtina edenlere, sendikal şovlardan medet umanlara yem edecek değiliz!”

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Erinç Demir:

“Algıların olguların geçmesi… Sayıca çoğunluk olanın haklı gösterilmesi… Değerli meslektaşımı Burak Akeller’i duruşundan ve değerlerimize sahip çıkmasından ötürü tebrik ediyor kendisine şükranlarımı sunuyorum.”

Erfelek Kaymakamı Sercan Yıldız:

“Ham ve çiğden sonra güdük ve hödük geldi.

Bizim kim olduğumuzu ne olduğumuzu millet biliyor sen merak etme otel lobisi…”

Tuzlukçu Kaymakamı İsa Bertan:

“Peki Ali efendi. Olayı araştırmadan bilmeden milletin değerlerine bu kadar uzak olan bir adamı savunmayı nasıl tarif edersin. Milletimiz iyi şekilde tarif ediyor ve sende o tariften payını alıyorsun unutma. Meslek büyüğümüz gerekeni en iyi şekilde yapmış var olasın MİA ailesi”

Ağın Kaymakamı Furkan Taha Türkmenoğlu:

“Devlet nizamı asilik kabul etmez Ali efendi!”

Silopi Kaymakamı Cihat Koç:

“Okuması gereken hutbede bile şehitlerimizi anamayan üyesini komik bir çizik görseli üzerinden savunan sendika başkanı mı olur? Hiç mi utanmanız arlanmanız yok? Değerli meslektaşım hukuki sınırlar içerisinde koyduğu tepkiyle gerekeni yapmıştır.Var olasın @burakakeller kardeşim”