İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul açıklaması: 16 milyonun gündeminde yok

İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul açıklaması: 16 milyonun gündeminde yok
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin “16 milyon İstanbullunun Kanal İstanbul gibi bir gündemi yoktur. Olmayacaktır. Bu seçimde de İstanbullu bunu oylamıştır” dedi.

Gazete Pencere Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ Cumhuriyet İçme Suyu Arıtma Tesisi 2.Kademe açılış töreninde Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, açıklamasında 16 milyonun İstanbullunun gündeminde Kanal İstanbul’un olmadığını belirtti.

İmamoğlu’nun konuşması şu şekilde;

İstanbul projesinin gündemlerinde, olmadığını ve asla olamayacağını açıklamalarla ifade etmişlerdi. Şimdi ben de diyorum ki eğer İstanbul’un tatlı su kaynaklarına vereceği zarar sadece bir çıkarı bir emlakçı projesi gibi hareketlendirilen ve oluşturulan bu iş İstanbul’a ihanet projesidir. 16 milyon İstanbullunun Kanal İstanbul gibi bir gündemi yoktur. Olmayacaktır. Bu seçimde de İstanbullu bunu oylamıştır. Bu bağlamda İstanbullular bu şehrin başına Kanal İstanbul belasının açılmasını altını çizerek istemiyor. Bu kadar net. Nokta. Lütfen bu noktada da İstanbulluların iradesine saygı gösterin. Buradan nasıl geri döneriz, hangi hatalar ve eksiklikler yapılmıştır bir an önce İstanbul’un bu meseleden, böyle bir kâbusundan hep beraber kurtulmasını sağlayalım.