İnce: Erdoğan'ın da, Millet İttifakı'nın da kazanmasından korkuyorum

İnce: Erdoğan'ın da, Millet İttifakı'nın da kazanmasından korkuyorum
Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Erdoğan'ın da, Millet İttifakı'nın da kazanmasından korkuyorum" dedi.Babala TV’de ‘Mevzular Açık Mikrofon’ programına katılan İnce’nin açıklamalarından...

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Erdoğan'ın da, Millet İttifakı'nın da kazanmasından korkuyorum" dedi.

Babala TV’de ‘Mevzular Açık Mikrofon’ programına katılan İnce’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

(Muhalefete muhalefet ettiği eleştirisi üzerine) Benim korkularım var. Erdoğan’ın kazanmasından da korkuyorum, millet ittifakının kazanmasından da korkuyorum.

Ana muhalefet, bu kafayla giderseniz… Bu kafayı değiştirmezseniz HDP’yi ana muhalefet yaparsınız.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kılıçdaroğlu’nun "beşli çete"den hesap sorma açıklamalarını değerlendiren İnce, şunları söyledi:

Benim muhatabım siyaset kurumudur. ‘Beşli’, ‘altılı’ aklım ermez. Erdoğan dönemindeki bütün ihaleleri inceleyeceğim. Bunlarda yolsuzluk, usulsüzlük varsa… Ben bilemem, inceledikten sonra bunu yetkili mahkemelere gönderirim. Benim kimseyi hapse atmak gibi bir görevim yok.

Depremin yaşandığı ilk günlerde dans etmesi konusundaki eleştirilere yanıt veren İnce, "Dans üzerinden siyaset yapmayın. Bu Tayyip Erdoğan taktiği" dedi.

İnce ayrıca "Ben aday olmazsam Erdoğan ilk turda alır. İkinci tura ben bırakıyorum seçimi" dedi.

Programda İnce'nin "Altılı Masa kazanırsa tarikatları eğitimden temizleyebilir mi Kılıçdaroğlu?" sorusuna, salon 'evet' diye yanıt verdi. Ardından İnce'nin "Peki Karamollaoğlu ile birlikte temizleyebilir mi?" sorusuna ise salondaki davetliler yine 'evet' yanıtını verdi. Oğuzhan Uğur'un gülmemek için kendini zor tuttuğu anlar dikkati çekti. 

REKLAM TEPKİSİ

Öte yandan Muharrem İnce’nin katıldığı program yayımlanmadan önce çıkan YouTube reklamında dikkati çeken ifadeler yer aldı.

Reklamda “Lütfen televizyon ayarlarınızla oynamayın oy bölmek için ince ayar yapılıyor” ve “Sosyal medya fenomeni mi, Cumhurbaşkanı mı arıyoruz? Bir daha düşün” ifadelerine yer verildi.

Reklama ilişkin bir haberi Twitter'dan paylaşan Muharrem İnce ise sert tepki gösterdi. İnce, şu mesajı paylaştı:

"Uyanıklar, seçimi kazanmak için kullanmaları gereken bütçeyi, bizim yayınının reytinginden yararlanmak için Babala TV programına hedefli reklam vererek çarçur etmişler. Gençler, seçenekleri yok edip seçim kazanmaya çalışanların ayarla-rıyla oynamaya devam edeceğiz. 14 Mayıs'ta…"