İnce'nin kurmayından kritik uyarı: Çekilmezsek biteriz

İnce'nin kurmayından kritik uyarı: Çekilmezsek biteriz
Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin bugün saat 14.00'te basın toplantısı düzenlemesi kulisleri hareketlendirdi.Gazete Pencere'nin edindiği bilgiye göre Memleket Partili bir kaynak, İnce hakkındaki...

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin bugün saat 14.00'te basın toplantısı düzenlemesi kulisleri hareketlendirdi.

Gazete Pencere'nin edindiği bilgiye göre Memleket Partili bir kaynak, İnce hakkındaki "rahatsızlık" iddialarını doğruladı. Kaynak, özellikle meydanlarda istenilen kitlenin bulunamaması, İnce hakkında özel hayatını ilgilendiren bazı iddialarla birlikte mitinglerin iptal edildiğini teyit etti.

"Dil altı hapı" iddialarını da doğrulayan kaynak, Muharrem İnce'nin dün akşam ve bu sabah olmak üzere kurmaylarıyla birlikte iki toplantı gerçekleştirdiğini bildirdi.

İki toplantıda da ağırlıklı eğilimin İnce'nin seçim yarışından çekilmesi yönünde oldu. Çekilme eğilimini bildiren üst düzey bir kurmay, "Çekilmezsek en büyük kaybeden biz oluruz" ifadesini kullandı.

Ayrıca çekilme görüşü bildiren 8 kurmayın tamamı, yaptırılan anketlerde Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turda biteceğinin öngörüldüğünü, bunun da kendilerine "büyük kaybettireceğini" ifade etti.

"NE CAMİYE NE KİLİSEYE GİDEBİLİRİZ"

Bir kurmay, "Toplum halihazırda bize güvenmiyor, seçim ikinci tura kalırsa kriz daha da derinleşir. 15 Mayıs'ta ne camiye ne de kiliseye gidebiliriz. Çekilmeyle birlikte Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklarsak seçmenle de barışabiliriz. Anketlerde seçim birinci turda bitiyor. Çekilmezsek ve seçim birinci turda biterse biz de biteriz" dedi.

İnce'nin her iki toplantıda da görüş bildirmediği, dinlemekle yetindiği bilgisine de ulaşıldı.

Çekilme yönünde görüş bildiren kurmayların hiçbirisinin partilerinin genel başkanına ulaşamadığı da öğrenildi.

Tüm bu gelişmelerle birlikte İnce, bugün partisinin genel merkezinde saat 14.00'te bir basın toplantısı düzenleyecek. Gözler, İnce'nin yapacağı açıklamalarda.