İnce'yi destekleyen seçmene soruldu: Oylarını kime verecekler?

İnce'yi destekleyen seçmene soruldu: Oylarını kime verecekler?
PanaromaTR Araştırma, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesinin ardından yeni bir anket paylaştı. İnce'ye oy verecek seçmenlerin tekrar aranarak "Oylarınızı kime vereceksiniz?" diye sorulan ankete göre Millet İttifakı Adayı...

PanaromaTR Araştırma, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesinin ardından yeni bir anket paylaştı. İnce'ye oy verecek seçmenlerin tekrar aranarak "Oylarınızı kime vereceksiniz?" diye sorulan ankete göre Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 47,1 olan oyunun yüzde 47,9'a yükseldiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise yüzde 45,7 olan oyunun yüzde 46,6'ya yükseldiği ifade edildi. Bu sonuçlara göre ise seçim 2. tura kalıyor.

İlk turda Ata İttifakının adayı Sinan Oğan'ın oy oranı ise yaşanan gelişmenin ardından yüzde 5,'3ten 5,6'ya yükseldi. 2. tur sonuçlarında ise Kılıçdaroğlu'nun yüzde 51,2'yle seçimi kazandığı rakibi Erdoğan'ın ise yüzde 48,8 oy oranında kaldığı açıklandı.

İNCE'DEN KOPAN OYLAR HER İKİ ADAYA EŞİT ŞEKİLDE GİDİYOR

Anket sonuçlarına göre İnce'nin çekilmesinden önce ilk turda Muharrem İnce'ye oy verecek seçmenin yüzde 30'u ikinci turda Kılıçdaroğlu'na diğer yüzde 30'u da Erdoğan'a oy vereceğini açıkladı. Yüzde 40'lık diğer seçmen ise kararsız olduğunu bildirdi.

SİNAN OĞAN DESTEKÇİLERİNİN YÜZDE 35'İ 2. TURDA KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLİYOR

Anket sonuçlarına göre ilk turda Sinan Oğan'a oy verecek seçmenin yüzde 35'i ikinci turda Kılıçdaroğlu'nu desteklerken, yüzde 24'ü Erdoğan'ı destekliyor.

YÜZDE 73 İKİNCİ TURDA KARARSIZ

İlk turda kararsız olan seçmenin yüzde 15'i ikinci turda Erdoğan'ı destekliyor. Kılıçdaroğlu'nu destekleyenlerin oranı yüzde 13 oldu. İkinci tur konusunda kararsız seçmen oranı ise yüzde 73 olarak açıklandı.