İnek Bayramı can güvenliği nedeniyle iptal

İnek Bayramı can güvenliği nedeniyle iptal
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin geleneksel İnek Bayramı, Festival Komitesi’nin yaptığı açıklamaya göre bileşenlerin ortak kararıyla iptal edildi.Karar sosyal medyadan şu ifadelerle duyuruldu:"Akademik takvimde...

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin geleneksel İnek Bayramı, Festival Komitesi’nin yaptığı açıklamaya göre bileşenlerin ortak kararıyla iptal edildi.

Karar sosyal medyadan şu ifadelerle duyuruldu:

"Akademik takvimde 11-12 Mayıs tarihlerinde yer alan İnek Bayramı'mız yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle 14-15 Haziran'a tarihlerinde yapılması planlanmıştı. Üniversite Yönetimi'nin İnek Bayramı üzerindeki yıllardır süregelen sistematik baskı ve tehditleri tüllabın can güvenliğinin sağlanamayacağın noktaya gelmiştir. Bu sebeple İnek Bayramı'nın tüm bileşenlerinin ortak kararıyla belirtilen tarihlerde yapılacak olan İnek Bayramı iptal edilmiştir."

"Yaşam tarzına müdahale yok değil mi?"

Hukukçu Kerem Altınparmak kararı sosyal medya hesabından değerlendirerek "Yaşam tarzına müdahale yok değil mi? Bir öğrenci etkinliğinde "öğrencilerin can güvenliğini" sağlayamayan kimse çıkıp bu ülkede yaşam tarzına müdahale yok da demesin. Ne olması gerekiyor hayat tarzına müdahale olması için? Katliam mı?" dedi.