Irak’ta ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esad hava üssüne saldırı

Irak’ta ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esad hava üssüne saldırı
Irak'ta ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esad hava üssüne insansız hava araçları ve roketlerle saldırı düzenlendi.Irak’ın Enbar vilayetinde bulunan ABD öncülüğündeki Uluslararası...

Irak'ta ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esad hava üssüne insansız hava araçları ve roketlerle saldırı düzenlendi.

Irak’ın Enbar vilayetinde bulunan ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esad hava üssüne roketli saldırı düzenlendi. Saldırıyı Irak'taki İslami Direniş Örgütü üstlendi.

Hava üssünün İHA ve roketlerle hedef aldığı ve üssün içinde çok sayıda patlama sesi duyulduğu bildirildi. Olayda can kaybı olup olmadığı bilinmiyor.

Kendilerini silahlı bir grup olarak tanıtan Irak'taki İslami Direniş Örgütü’nden yapılan açıklamada, Ayn el-Esad üssüne roket saldırısı düzenlediklerini duyurdu.

24 saatten kısa süre içinde ABD askerlerinin bulunduğu hava üslerine yönelik üçüncü saldırı oldu.

ABD birliklerinin çoğunluğu Ayn el-Esad Hava Üssü, Camp Victory ve Harir Hava Üssü’nde olmak üzere Irak ve Ferede Irak Kürdistan Bölgesi’nde yaklaşık 2.500 askeri personeli olduğu tahmin ediliyor.

Temmuz 2021'de ABD Başkanı Joe Biden, ABD askerlerinin yılsonuna kadar Irak'tan çekileceğini ve yalnızca danışmanlık misyonu için ülkede az sayıda askeri güç bırakacağını duyurmuştu.