İsmail Saymaz: Bakan Tunç’un Başsavcı İsmail Uçar’ı arayarak “Dilekçeniz usul ve geleneklere aykırı” dediği konuşuluyor

İsmail Saymaz: Bakan Tunç’un Başsavcı İsmail Uçar’ı arayarak “Dilekçeniz usul ve geleneklere aykırı” dediği konuşuluyor
Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yargıda rüşvet iddialarını gündeme getiren ve HSK’ya dilekçe gönderen Başsavcı İsmail Uçar’ı aradığını yazdı. Saymaz “Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un...
Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yargıda rüşvet iddialarını gündeme getiren ve HSK’ya dilekçe gönderen Başsavcı İsmail Uçar’ı aradığını yazdı. Saymaz “Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Uçar’la görüştüğü, “Dilekçeniz usul ve geleneklere aykırı” diyerek, basşavcıyı eleştirdiği kaydediliyor” dedi.

Saymaz bugünkü yazsının ilgili kısmında şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar’ın çıkar karşılığında uyuşturucu satıcıları ve sanal bahisçilerin tahliye edildiği ve erişim engelleme kararları verildiğine ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) gönderdiği dilekçenin sarsıntısı sürüyor.

HSK’nin görevlendirdiği üç müfettiş dün Anadolu Adliyesi’nde incelemeye başladı.

Müfettişler bu aşamada rüşvet aldığı iddia edilen eski Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimi Sidar Demiroğlu ve çıkar elde ettikleri ileri sürülen diğer hakimlerle ilgili iddiaları araştırıyor. Şimdilik İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun ve Başsavcı Uçar hakkında soruşturma yürütülmüyor.

HSK, müfettişlerin raporuna bağlı olarak Altun ve Uçar açısından bir karar verebilir.

Adalet Bakanlığı yetkilileri soruşturma sürecinde bir görevden el çektirmenin olabileceğini ifade ediyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Uçar’la görüştüğü, “Dilekçeniz usul ve geleneklere aykırı” diyerek, basşavcıyı eleştirdiği kaydediliyor.

Altun’un HSK’ye dilekçe göndererek, Uçar’ı şikayet ettiği öne sürülüyor.

Bu arada HSK, İranlı uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti’yi tahliye ederek kaçmasına neden olan Hakim Cevdet Özcan, rüşvet suçundan beraat ederken, görevini kötüye kullanmaktan iki yıl hapis cezası almıştı. Özcan, HSK tarafından geçen mayısta meslekten ihraç edilmişti.

Yazının tamamı için tıklayın