İsrail, Gazze saldırılarının son bulması için şartını açıkladı: Hamas teslim olmalı

İsrail, Gazze saldırılarının son bulması için şartını açıkladı: Hamas teslim olmalı
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Sözcüsü Ofir Gendelman, Gazze'ye yönelik saldırıların son bulması için Hamas’ın 'teslim olması ve Gazze’de tutulan esirlerin serbest bırakılmasını' şart koştu.İsrail'in Gazze'ye...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Sözcüsü Ofir Gendelman, Gazze'ye yönelik saldırıların son bulması için Hamas’ın 'teslim olması ve Gazze’de tutulan esirlerin serbest bırakılmasını' şart koştu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonunda 2 ay geride kalırken saldırıların şiddeti giderek tırmanıyor.

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana gerçekleşen saldırılarda can kaybı 17 bini aştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Sözcüsü Ofir Gendelman ise Hamas’ın "teslim olması ve Gazze’de tutulan esirlerin serbest bırakılması" şartıyla Gazze yönelik saldırılarının bitebileceğini söyledi.

"Hamas'ın teslim olması gerekiyor"

Arapça yaptığı basın açıklamasında Gazzelilere seslenen Gendelman, “Gazzelilere söylüyorum: Savaşı bugün bitirmek iki şartta mümkün. Birincisi, tüm kaçırılanlarımızın serbest bırakılması gerekiyor. İkincisi, Hamas’ın teslim olması gerekiyor.” dedi.

İsrailli Sözcü ayrıca, “Hamas’ın yok edilmesinden sonra Gazzelilerin hayatının iyileşeceğini ve gelişeceğini” ileri sürdü.