İsrail'de akademik kıyım sürüyor: Barış yanlısı 120 öğrenci üniversitelerden atıldı

İsrail'de akademik kıyım sürüyor: Barış yanlısı 120 öğrenci üniversitelerden atıldı
İsrail barış isteyen öğrenciler ve akademisyenler okullardan uzaklaştırılmaya devam ediyor. Bazalel Sanat Akademisi’nden 10 Arap öğrenciden biri ya atıldı ya uzaklaştırıldıHamas’ın 7 Ekim’de başlattığı saldırılar...

İsrail barış isteyen öğrenciler ve akademisyenler okullardan uzaklaştırılmaya devam ediyor. Bazalel Sanat Akademisi’nden 10 Arap öğrenciden biri ya atıldı ya uzaklaştırıldı

Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı saldırılar sonrası Gazze’ye yönelik İsrail saldırıları devam ederken İsrail içinde ise baskılar arttı.

Barış isteyen akademisyenler, doktorlar ve öğrenciler görevlerinden alınmaya devam ediyor. Hemen hemen her hafta bir insan hakkı ihlali yaşanan ülkede uzaklaştırılma dalgasına yeni üniversiteler de katıldı.

İsrail’de barış yanlısı akademisyenler ve öğrenciler tarafından oluşturulan Eşitlik Akademisi uzaklaştırılmalara ilişkin yeni raporu açıkladı. Raporda öğretim üyeleri İsrail’in akademiye saldırılarının devam ettiğini açıkladı.

Rapora göre üniversite yönetimleri geçen haftanın başına kadar 120'den fazla Arap öğrenciyi okullardan uzaklaştırdı.

10 Arap öğrenciden biri ya atıldı ya ceza aldı

Kudüs’te yer alan Bezalel Sanat Akademisi’nde çatışmaların durmasını isteyen, Gazze’de katledilen sivilleri anan 6 öğrenci okuldan atılırken 14 öğrenciye disiplin cezaları verildi.

Üniversitede 2 bin 500 öğrenci eğitim görürken bunlardan 220’sinin Arap olduğu belirtiliyor. Rapora göre çatışmaların başlamasından bu yana her 10 Arap öğrenciden biri ya atıldı ya da disiplin cezası aldı.

Daha önce barış isteyen akademisyenlerin uzaklaştırıldığı Hayfa Üniversitesi’nde 9 öğrenci  daha uzaklaştırıldı.

Tel Aviv Üniversitesi'nde 5, İbrani Üniversitesi'nde 3, Ben Gurion Üniversitesi'nde 4 ve Technion'da 7 öğrenci uzaklaştırıldı veya bir disiplin kuruluna çağrıldı.

Tel Aviv Üniversitesi’nde yaşananlar

Tel Aviv Üniversitesi’nde hakkında disiplin cezası uygulanan öğrencilerden beşine "derhal uzaklaştırma ve okuldan uzaklaştırma" veya "öğrenimlerin durdurulması" kararları verildi. Raporda ayrıca Tel Aviv Üniversitesi yönetimine, sağcı gruplar tarafından Arap öğrencilere karşı sistematik asılsız şikayetlerde bulunulduğu da beliritldi.