İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yeni operasyon!
İBB satın alma dairesi başkanı Mustafa Sökmen ve Kent Lokantaları'ndan sorumlu şube müdürünün de aralarında olduğu birçok isim gözaltına alındı.
GAZETE PENCERE - İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturmada yeni bir operasyon düzenlendi. İBB Davası’nda tutukluluk incelemesinin yapıldığı günde gerçekleştirilen operasyonda, belediyenin farklı birimlerinde görev yapan yöneticilerin de aralarında bulunduğu bazı isimler gözaltına alındı.
KENT LOKANTALARI ŞUBE MÜDÜRÜ DE GÖZALTINDA
Gazeteci Muratcan Altuntoprak'ın haberine göre, operasyonda İBB Satın Alma Dairesi Başkanı Mustafa Sökmen, Kent Lokantaları’ndan sorumlu Şube Müdürü Ali Toy, İBB Mali İşler eski Daire Başkanı Neslihan Vural ve Zabıta yöneticisi Gökhan Fırtına’nın da aralarında bulunduğu isimlerin gözaltına alındığı belirtildi.
İBB’ye yönelik soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyon, davanın tutukluluk incelemesinin görüldüğü gün yapıldı.
13 GÖZALTI KARARI
Operasyonda 13 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 1 kişinin yurt dışında olduğu, 12 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ MECLİS ÜYESİ DE GÖZALTINDA
Üsküdar Belediyesi Başkan vekilliği seçimleri Cumartesi yapılacak. Ancak iki günde yapılan operasyon ile dengeler değişti. Seçim öncesi 2 belediye başkan yardımcısının ardından İBB ve Üsküdar Meclis Üyesi Ekrem Baki de gözaltına alındı. Önceki seçim 22-18 CHP üstünlüğü ile bitmişti. Bu seçimde ise CHP'li 3 isim gözaltında olduğu için oy kullanamayacak.
Ayrıntılar geliyor...
Kaynak:Haber Merkezi