İstanbul Havalimanı'nda yeni dönem: 2025’te üç pistte eş zamanlı iniş-kalkış başlatılacak

İstanbul Havalimanı'nda yeni dönem: 2025’te üç pistte eş zamanlı iniş-kalkış başlatılacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 17 Nisan 2025’te İstanbul Havalimanı'nda üç pistte aynı anda iniş-kalkış uygulamasının başlatılacağını duyurdu. Avrupa'da bir ilk olacak bu uygulama, yolcu kapasitesini artırmayı hedefliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nda 17 Nisan 2025'te üç pistte aynı anda iniş-kalkış uygulamasını başlatacaklarını bildirdi.

Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nda uygulanmaya alınacak "eş zamanlı bağımsız üçlü pist operasyonu"na ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Avrupa'da bir ilk olacak"

Uraloğlu, "Artan yolcu kapasitesine yönelik çalışmalar sürdürüyoruz. 17 Nisan 2025'te İstanbul Havalimanı'nın üç pistinde aynı anda iniş-kalkış uygulamasını başlatacağız. Ülkemizde hayata geçireceğimiz bu sistem, Avrupa'da bir ilk olacak" ifadesini kullandı.

"Yakıt tasarrufu ve uçuş verimliliğini maksimize edeceğiz"

Piste ilişkin çalışmaların Devlet Hava Meydanları İşletmesi bünyesinde sürdürüldüğünü bildiren Uraloğlu, bu sayede operasyonel sebepli gecikmeleri minimuma indirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Uraloğlu, devamla "Ayrıca yakıt tasarrufu ve uçuş verimliliğini de maksimize edeceğiz. Çalışmalar, yapım süreci devam eden yeni pistleri de kapsayacak. Yeni pistlerin hizmete alınmasıyla taksi süreleri başta olmak üzere birçok konuda hava trafik operasyonlarının verimliliği artacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Öne Çıkanlar