İstanbul sağanak yağışın etkisinde: AFAD ve Valilikten uyarı

İstanbul sağanak yağışın etkisinde: AFAD ve Valilikten uyarı
Gazete Pencere Haber Merkeziİstanbul'da beklenen sağnak yağış etkili olmaya başladı. Yağışın yarın sabah saatlerine kadar etkili olması beklenirken İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbullulara uyarıda bulundu. Öte yandan Başakşehir...

Gazete Pencere Haber Merkezi

İstanbul'da beklenen sağnak yağış etkili olmaya başladı. Yağışın yarın sabah saatlerine kadar etkili olması beklenirken İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbullulara uyarıda bulundu.

Öte yandan Başakşehir ilçesinde bazı yerlerde su baskınları oluştu.

Gül X hesabından "Sevgili İstanbullular, İlimiz genelinde kuvvetli yağış devam etmektedir ve sabaha kadar yağış beklentisi tahmin edilmektedir. Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız."

AFAD: Sel, yıldırım, su baskınlarına karşı dikkatli olunmalıdır

AFAD'dan yapılan açıklamada ise "Meteorolojiye göre İstanbul'da kuvvetli yağışları yarın sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Sel, yıldırım, su baskınlarına karşı dikkatli olunmalıdır." dedi.

Trafik yoğunluğu yüzde 72'ye ulaştı

İstanbul'da trafik yağmurun da başlamasıyla durma noktasına geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) trafik yoğunluğu haritasına göre 16.20 itibarıyla yoğunluk yüzde 72 olarak ölçüldü. 

Tramvay seferleri iptal edildi

İstanbul'da hava muhalefeti nedeniyle Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı'nın bazı istasyonlarında sefer iptali yapılırken, Maçka-Taşkışla ve Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hatları işletmeye kapatıldı.

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hatlarımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır. T5 Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattımızda yoğun yağış nedeniyle seferlerimiz Eminönü-Üniversite istasyonları arasında yapılmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

2 saat aranın ardından TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattı'nda seferler tekrar yapılmaya başlandı.

Motokurye sele kapıldı

Öte yandan sağanak yağış Avrupa Yakası'nda etkisini arttırdı. Yağış sebebiyle su baskınları yaşandı, yolar göle döndü. Araçlar kaza yaptı, sürücüler yollarda mahsur kaldı. Bir motokurye sele kapıldı, çevredeki vatandaşın yardımıyla sudan çıkabildi.

İBB Başkanı İmamoğlu: 2 saatte 200 kilogramın üzerinde yağış aldık

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) son duruma dair bilgilendirme yaptı. İmamoğlu şöyle konuştu:

Arnavutköy civarına 2 saatte 200 kiloyu aşan yağış düştü. Aslında yağışın belli bölgelere ne kadar yoğun düştüğünün göstergesi. Silivri, Çatalca, Sancaktepe, Eyüpsultan ve Başakşehir'i etkileyen yağışın devamı var. Avrupa Yakası'nda etkili bir süreci yaşadık. Şu an yoğunluk biraz azaldı.

Pazartesiye kadar yağışlar etkisini sürdürecek, bu denli yoğun olmasa da anlık geçişler beklenmekte. Bu gece de sabaha kadar geçişler olabilir. Vatandaşlarımızı yine uyarıyoruz. Bu akşam da bu süreç bekleniyor. Cumartesiyi Pazar'a bağlayan gecede, sabaha kadar bu tarz bir süreç yaşayabiliriz.

Uzun zamandır kuraklık yaşayan şehrimizin yağışlarla buluşması temennimiz ama iklim değişikliğiyle gelen bu yağışların kent yaşamını olumsuz etkilediği bir gerçek. İBB'nin altyapı mücadelesi yoğun şekilde devam ediyor ama bazı noktalarda yatırım yapılmasıyla ilgili aldığımız kararlar devam edecek, örneğin İkitelli Sanayi Bölgesi'nden yine görüntüler geldi. İstanbul'un bu konuda çok eksik kalan noktaları olduğu gerçek. 4 yıldır 100'ün üzerinde noktaya dokunduk.

Sahada 3430 personel, 1658 aracımız var. Şu ana kadar yoğun müdahalemiz söz konusu. Arnavutköy'de bir ihbarla itfaiye ekibiz, bir fabrikada mahsur kalan 7-- kişiye müdahaleye gidiyor.

Çatalca'da yol çöktü

Şiddetli yağmur nedeniyle Çatalca’nın Ferhatpaşa Mahallesi Perşembe Pazarı’nın kurulduğu alanda yol çöktü. O sırada yolda bulunan iki araç açılan çukurlara düştü. Olayda yaralanan olmazken araçlarda maddi hasar meydana geldi.