"İstanbul’a yapılan ihanetin bedeli 1 trilyon 486 milyar TL"

"İstanbul’a yapılan ihanetin bedeli 1 trilyon 486 milyar TL"
Uzun yıllar boyunca AKP yönetiminde olan İstanbul için, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz bu şehre ihanet ettik" demişti.Yerel seçim sürecinin en çok takip edilecek yarışı İstanbul'da yaşanacak. Megakent için...
Uzun yıllar boyunca AKP yönetiminde olan İstanbul için, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz bu şehre ihanet ettik" demişti.

Yerel seçim sürecinin en çok takip edilecek yarışı İstanbul'da yaşanacak. Megakent için yarışacak Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum ise projelerini ortaya koyacak. Ancak bir de şimdiye kadar yapılmayanlar ve yapılanlar var.

Yıllar boyu AKP yönetiminde olan İstanbul için  ve Cumhurbaşkanı Erdoğan “Biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik” demişti.

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan bu 'ihanetin' bedelini hesapladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2019 seçimlerinden sonra belediyede başlattığı incelemenin sonuçlarına değindi.

Pehlivan yazısında şu bilgileri aktardı:

“İstanbul’daki 78 arazi donatı alanıyken imara açılmış. Yani o arazilerde sağlık kurumlarından kültürel tesislere kadar birçok kamu hizmeti verilmesi gerekirken yerine konut, AVM veya otel yapılmış. Toplam 16 milyon 112 bin 518 metrekare inşaattan bahsediyorum. AKP’nin İstanbul’da bu yolla imara açtığı yerlerin 8’inin daha önce askeri alan olduğunu da öğreniyorum."

“Bitmiyor” diyerek yazısına devam eden Pehlivan, şunları kaydetti:

“AKP döneminde 2 milyon 846 bin 621 metrekarelik 7 orman alanı da yapılaşmaya yani imara açılıyor. Ormana dikilen betonların sahiplerinden biri de damat Berat Albayrak’ın kurucusu olduğu NUN Vakfı’na ait okullar. Yine aynı rapordan öğreniyorum ki incelenen 130 proje içindeki 44 araziye yapılabilecek inşaat alanı 3 milyon metrekareyken 10 milyon 500 bin metrekare inşaata izin verilmiş.

"Duraklamadan ne anladıklarının farkında mıyız?"

"İstanbul’a yapılan bu ihanetin parasal değeri 1 trilyon 486 milyar Türk Lirası” diyen Pehlivan, “Murat Kurum, AKP’nin belediye başkan adayı seçilince ‘İstanbul’daki beş yıllık duraklama dönemini hep birlikte bitireceğiz' dedi. Duraklamadan ne anladıklarının farkında mısınız?” notunu düştü.

(Yazının tamamı)