İstanbul’da 300 dönümlük deprem toplanma alanına bakanlık izniyle villa sitesi

İstanbul’da 300 dönümlük deprem toplanma alanına bakanlık izniyle villa sitesi
Kahramanmaraş merkezli 10 ilde ve Suriye’de büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından deprem toplanma alanlarını bir kez daha hatırladık toplum olarak, özellikle İstanbul’da geride pek toplanma alanı kalmasa da. Çünkü...

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde ve Suriye’de büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından deprem toplanma alanlarını bir kez daha hatırladık toplum olarak, özellikle İstanbul’da geride pek toplanma alanı kalmasa da. Çünkü genellikle yeşil alanlar toplanma alanı olarak belirleniyor ve İstanbul’da var olan alanlar iktidar eliyle imara açıldığı için toplanma alanları da büyük ölçüde kayboldu.

Özlem Güvemli’nin sozcu.com.tr’deki haberine göre AFAD’ın toplanma alanı listesinde görünen Kemer Country’deki yeşil alanlar da artık toplanma alanı değil. Çünkü acil durum toplanma alanı olarak belirlenen golf sahalarında Demirören’in Ziraat Bankası’ndan Doğan Medya Grubu'nu satın almak için aldığı ve ödemediği 1 milyar 118 milyon 330 bin lira ve 300 milyon dolarlık kredi karşılığından ipotek ettirilmişti. Banka da kredi ödenmeyince bu araziye el koymuştu. İBB’nin hukuki mücadelesi ve plan iptalleri Şehircilik Bakanlığı’nın devreye girmesiyle sonuçsuz kalmıştı. Bu arazi, imara açılarak villa, AVM ve rezidansların inşaatı hukuki engellere rağmen başlamıştı.

Emlak Konut GYO, ihale ettiği “Eyüpsultan Göktürk 1. Etap Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi” için Özyazıcı İnşaat ile 19 Ekim 2022 tarihinde 1 milyar 550 milyon TL’lik sözleşme imzaladı. Eyüpsultan Göktürk 2. Etap Konut İnşaatı için de 24 Ekim’de de Cevahir Yapı Sanayi ile 2 milyar 295 milyon TL’lik sözleşme imzalandı. İnşaatlar site sakinlerinin protestolarına, çıkan mahkeme kararlarına rağmen devam ediyor.