İstanbul'da Filistinlilere destek; binlerce kişi Beyazıt'tan Ayasofya'ya yürüdü

İstanbul'da Filistinlilere destek; binlerce kişi Beyazıt'tan Ayasofya'ya yürüdü
Gazete Pencere Haber MerkeziFilistinli direniş örgütleri ve İsrail güçleri arasındaki çatışmalar 7 Ekim'den bu yana devam ederken bugün İstanbul'da Filistinlilere destek yürüyüşü düzenlendi. Binlerce kişi Beyazıt Meydanı'ndan...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Filistinli direniş örgütleri ve İsrail güçleri arasındaki çatışmalar 7 Ekim'den bu yana devam ederken bugün İstanbul'da Filistinlilere destek yürüyüşü düzenlendi. Binlerce kişi Beyazıt Meydanı'ndan Ayasofya'ya yürüdü.

Çatışmalarda İsrail'in Filistinli sivilleri hedef alması Türkiye kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu. Bugün gerçekleştirilen yürüyüşte İsrail'in saldırıları protesto edildi.

Yürüyüşte eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop; Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak, oğlu Bilal Erdoğan; Baykar Yönetim Kurulu Başkanı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar ve Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan da ön saflarda yer aldı.

Süleyman Soylu, "Duruşumuz Filistin’dir.. Duruşumuz Gazze’dir.. Duruşumuz zulme karşıdır.. Duruşumuz iki yüzlü batıya karşıdır" notuyla yürüyüşten fotoğraf paylaştı.

Bayraktar, "Zulme sessiz kalmamak için Büyük Filistin Yürüyüşü’nde ailelerimizle birlikte Beyazıt’tan #Ayasofya’ya yürüyoruz” derken Kaplan ise "İsrail devleti yetkilileri savaş suçundan yargılanana kadar verilmesi gereken bir mücadele var. Biz de şu anda o mücadeleye nasıl katkı sunabiliriz onun derdindeyiz" şeklinde konuştu.