İstanbul'da tefecilik operasyonu: 11 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da tefecilik operasyonu: 11 kişi gözaltına alındı
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Yaşar Ö. liderliğindeki suç örgütüne düzenlenen operasyonda 11 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Sultanbeyli'de kuyumcu ve galerici adı altında...

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Yaşar Ö. liderliğindeki suç örgütüne düzenlenen operasyonda 11 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Sultanbeyli'de kuyumcu ve galerici adı altında tefecilik yaparak, vatandaşların gayrimenkullerine darp, cebir ve tehditle el koyan Yaşar Ö. liderliğindeki suç örgütüne düzenlenen operasyonda 11 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Sultanbeyli ilçesinde kuyumcu ve galerici adı altında tefecilik yaparak yüksek faiz karşılığında borçlandırdıkları vatandaşların menkul ve gayrimenkullerine darp, cebir ve tehditle el koyarak yağmalayan Yaşar Ö. liderliğindeki suç örgütüne düzenlenen operasyonda 11 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 

19 adrese eş zamanlı operasyon

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultanbeyli ve Pendik ilçelerinde kuyumcu ve galerici adı altında tefecilik yapan kişilerin yüksek faiz karşılığında borçlandırdıkları kişilerin menkul ve gayrimenkullerine darp, cebir ve tehditle el koyarak yağmaladıklarını belirledi. Bunun üzerine Yaşar Ö.’nün yönettiği tespit edilen suç örgütüne yönelik çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda şüphelilerin Sultanbeyli ve Pendik ilçelerinde kaldıkları adresler belirlendi. Çalışmaların ardından 19 adrese dün eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda muhtelif çaplarda toplam 6 adet tabanca ve bu tabancalara ait 9 adet şarjör, 657 adet fişek, 1 suikast silahı olarak bilinen kalem tabanca, 2 adet av tüfeği ve bu tüfeklere ait 45 adet kartuş, tefecilik suçuna konu olabileceği değerlendirilen 2 adet 3 milyon lira değerinde çek, 4 milyon 555 bin 500 lira değerinde senet, 15 tapu, çok sayıda araç alım satım ve komisyon sözleşmesi ele geçirildi. 

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce ilimiz Sultanbeyli ilçesinde kuyumcu ve galerici adı altında tefecilik yaparak yüksek faiz karşılığında borçlandırdıkları vatandaşların menkul ve gayrimenkullerine darp, cebir ve tehditle el koyarak yağmalayan Yaşar Ö. liderliğindeki suç örgütüne yönelik ilimiz Sultanbeyli ve Pendik ilçelerinde toplam 19 adreste 31.10.2023 günü yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde; 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, yapılan aramalarda; muhtelif çaplarda toplam 6 adet tabanca ve bu tabancalara ait 9 adet Şarjör, 657 adet fişek, 1 adet suikast silahı olarak bilinen Kalem Tabanca, 2 adet av tüfeği ve bu tüfeklere ait 45 adet kartuş, tefecilik suçuna konu olabileceği değerlendirilen 2 adet 3.000.000TL değerinde çek, 4.555.500 TL değerinde senet, 15 adet tapu, çok sayıda araç alım satım ve komisyon sözleşmesi ele geçirilmiştir.” (ANKA)