İstifa eden AK Partili Başkana şantaj davası: ‘Parti organizasyonunda tanıştık’

İstifa eden AK Partili Başkana şantaj davası: ‘Parti organizasyonunda tanıştık’
AK Partili Bağcılar Belediyesi Başkanı Lokman Çağrıcı, 13 Nisan tarihinde kalp rahatsızlığını gerekçe göstererek, 15 yıldır oturduğu koltuktan istifa ettiğini açıkladı. Ancak Çağırıcı’nın istifasının nedeninin...

AK Partili Bağcılar Belediyesi Başkanı Lokman Çağrıcı, 13 Nisan tarihinde kalp rahatsızlığını gerekçe göstererek, 15 yıldır oturduğu koltuktan istifa ettiğini açıkladı. Ancak Çağırıcı’nın istifasının nedeninin cinsel içerikli görüntüleri olduğu ortaya çıktı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ve soruşturma aşamasında gizlilik kararı bulunan dosya tamamlandı. Zeynep H. ve Ahmet Makar isimli iki şahıs iddianamede sanık olarak yer aldı.

Halktv.com.tr’nin haberine göre Çağrıcı’nın bir süredir birlikte olduğu Zeynep H. özel düzenekli bir çanta ile birlikte oldukları anların görüntülerini kaydetti. Bu görüntüleri ise Ahmet Makar’a verdi. Makar, şantaj yaparak Çağrıcı’dan 10 milyon dolar istedi, Çağrıcı ise olayı emniyete bildirdi. Bunun üzerine Makar ve Zeynep H. gözaltına alındı, dijitallere ise el konuldu.

Yapılan duruşmada şantaj yaptığını kabul etti. Zeynep H., Çağrıcı ile parti organizasyonunda tanıştıklarını, bazı vaatlerde bulunarak kendisini kullandığı için Çağrıcı’dan intikam almak için görüntüleri kaydettiğini söyledi.

Mahkeme heyeti sanıkların tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.