İstiklal saldırısıyla ilgili 13 gözaltı daha

İstiklal saldırısıyla ilgili 13 gözaltı daha
İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili 5'i Bulgaristan'da olmak üzere 13 kişi daha gözaltına alındı. Bulgaristan'da gözaltına alınanlardan üçünün Moldova uyruklu, ikisinin ise Arap ülkesi vatandaşı...

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili 5'i Bulgaristan'da olmak üzere 13 kişi daha gözaltına alındı. Bulgaristan'da gözaltına alınanlardan üçünün Moldova uyruklu, ikisinin ise Arap ülkesi vatandaşı olduğu belirtiliyor. Gözaltına alınanların bir şüphelinin Türkiye'den Bulgaristan'a kaçışına "lojistik" destek sağladıkları ve sınırı geçmesine yardımcı oldukları belirtiliyor. Yakalananlar arasında Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı Bilal Hassan'ın yakın yardımcısı olarak gösterilen Amran Abdulrami de bulunuyor.

İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma da sürüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalarda, saldırıyı gerçekleştirenlere yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen T.A., S.G., M.E.Y., M.E.A, H.A., H.A., S.C. ve "H.A/K" kod adlı H.A. isimli toplam 8 şüpheli daha yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü şüphelilerden birinin adli makamlara sevk edildiği, Suriye Azez'de yakalandığı açıklanan 'Hüsam' kod adlı şahsın da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiğini bildirdi.

2 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İstiklal Caddesindeki patlamada yaralananlar hakkında bilgi verdi. Koca, “Toplam 81 yaralıdan tedavisi tamamlanıp taburcu olanların sayısı 71’e ulaştı. 8 yaralımızın tedavisi serviste devam ediyor. 2 hastamız yoğun bakımda. Sağlık çalışanlarımız, hepimiz adına, ellerinden geleni yapıyor” ifadelerini kullandı.