İTALYA 13 ÜLKEYE SEYAHAT YASAĞI GETİRDİ
Koronavirüsün en etkili olduğu Avrupa ülkelerinden biri olan İtalya'da ikinci dalga Covid-19 vakalarının artması sebebiyle 13 farklı ülkeye seyahat yasağı getirildi. İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, bu ülkelerin Ermenistan, Bahreyn, Bangladeş, Brezilya, Bosna Hersek, Şili, Kuveyt, Kuzey Makedonya, Moldova, Umman, Panama, Peru ve Dominik Cumhuriyeti olduğunu açıkladı.
Bakan Speranze, bu ülke vatandaşlarının ikinci bir karara kadar İtalya'ya girişinin yasaklandığını ifade ederken, İtalyan vatandaşlarının ya da İtalya'da oturumu olan kişilerin ülkeye geri dönebileceğini ancak 14 gün boyunca evlerinde karantinada kalmak zorunda olduklarını da söyledi.
Karantinaya Uymayanlara 1000 Euro Ceza
Bazı eyaletlerde ise karantinayı bozanlara para cezası uygulanıyor. İtalya'da Bangladeş'in başkenti Daka'dan gelen bir grup vatandaşın, Roma'da virüsü yeniden yaydığı ve en az 30 kişiye bulaştırdığı iddiasının üzerine sağlık bakanlığı harekete geçmişti. Birçok vatandaşın karantina kurallarına uymaması üzerine Veneto gibi bazı bölgelerde 1000 euro para cezası uygulaması başlatıldı.