İYİ Parti, şehit ailelerine barınma imkanı sağlanması için kanun teklifi verecek

İYİ Parti, şehit ailelerine barınma imkanı sağlanması için kanun teklifi verecek
İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, Irak’ın kuzeyinde şehit düşen Müslüm Özdemir'in depremzede ailesinin çadırda yaşadığına dikkat çekerek, şehit ailelerine barınma desteği sağlanması için...
İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, Irak’ın kuzeyinde şehit düşen Müslüm Özdemir'in depremzede ailesinin çadırda yaşadığına dikkat çekerek, şehit ailelerine barınma desteği sağlanması için kanun teklifi vereceğini söyledi.

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, parti genel merkezindeki Başkanlık Divan Toplantısı'nın ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

TSK tarafından Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen askeri operasyonları desteklediklerini belirten Zorlu, "PKK terör örgütü ile mücadelenin bir Suriye boyutu bir de uluslararası desteği bulunmaktadır. Bu detayı hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Öyle ki bugün Irak'ın kuzeyindeki operasyonlara odaklanmış olsak da stratejik tehdit Suriye'nin kuzeyinden gelmektedir" dedi.

Zorlu, Irak’ın kuzeyinde şehit düşen Müslüm Özdemir'in depremzede ailesinin çadırda yaşadığına dikkat çekerek, şehit ailelerine barınma desteği sağlanması için kanun teklifi vereceğini söyledi.

"Barınma imkanı sağlanmasını teklif edeceğiz"

Zorlu açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Bir şehit ailesinin aldığı maaş 11 bin 858 liradır. Bazı aileler oransal olarak bunun daha da azını almaktadır. Açlık sınırı altındaki bu maaş kabul edilebilir değildir. Biz daha önce ocak ayından geçerli olmak üzere şehit yakını maaşlarının en düşük memur maaş düzeyine taşınmasını teklif etmiştik. Ayrıca bu vesileyle milletimizin vicdanını rahatsız eden bir konuyu gündeme getirmek istiyorum; şehitlerimizin haberiyle birlikte yaşadıkları evler, farklı sebeplerle kamuoyuna yansıyor. Bırakın bir ev sahibi olmayı, daha geçtiğimiz gün şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in Kahramanmaraş'taki depremzede ailesinin çadırda yaşadığını gördük. Burada özellikle şehidimizin, anne ve babasına söylediği şu ifadesi bir kat daha yüreğimizi yaktı; 'Evlenmeden önce size bir ev alacağım.' Bu durumun kamuoyuna yansımasının ardından bazı kişi ve kuruluşlar açıklamalar yapmış olsa da artık bir daha böyle bir tabloya izin verilmemelidir. Devletimizin imkanları bunun için fazlasıyla vardır. Bu vesileyle bir kanun teklifini bu hafta içerisinde TBMM'ye vereceğiz. Şehitlerimizin geride bıraktığı, bakmakla yükümlü olduğu ailelerine belirli bir hane gelirinin altında bulunmaları ve başka bir eve sahip olmamaları kaydıyla devletimiz tarafından barınma imkanı sağlanmasını teklif edeceğiz."