İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: Yeni yıla bırakıldıkları söyleniyor, emeklilerimizin 2-3 ay daha sabredecek hali kaldı mı?

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: Yeni yıla bırakıldıkları söyleniyor, emeklilerimizin 2-3 ay daha sabredecek hali kaldı mı?
Gazete Pencere Haber MerkeziİYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, Başkanlık Divanı toplantısı ardından genel merkez binasında açıklama yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi İYİ...

Gazete Pencere Haber Merkezi

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, Başkanlık Divanı toplantısı ardından genel merkez binasında açıklama yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı’nın, yerel seçimde İstanbul adayı olacağı iddiasını yanıtlayan Zorlu, “Gerek İstanbul’da gerekse Ankara’da çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Zorlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Asgari ücret artık açlık sınırının altında, yoksulluk sınırına yaklaşamıyor bile"

Ülkenin en önemli ve derinleşmekte olan sorunun ekonomik kriz olduğunu vurgulayan Zorlu, Türk-İş’in, Eylül ayına ait açlık sınırını 13.334 TL, yoksulluk sınırını ise 43.433 TL şeklinde açıkladığını hatırlattı. 

İstanbul Ticaret Odası’nın ise eylül ayına ait enflasyon rakamı yüzde 73.18 olarak duyurduğunu dile getiren Zorlu, “Peki ülkemizde asgari ücret ne kadar? 11.400 TL. Arkadaşlar asgari ücret artık açlık sınırının altında, yoksulluk sınırına yaklaşamıyor bile” değerlendirmesini yaptı.

"Emeklilerimizin 2-3 ay daha sabredecek hâli kaldı mı?"

Emekli maaşında beklenen düzenlemeye değinen Zorlu, "Yeni yıla bırakıldıkları söyleniyor. Peki hiç soruyor musunuz, emeklilerimizin 2-3 ay daha sabredecek hâli kaldı mı? Bunlar göz ardı ediliyor. Verilen zamlar da eriyip gidiyor” ifadesini kullandı.  

İktidarın “Nasıl olsa oyu aldık, seçimi kazandık" düşüncesi ile emekliye sırt dönmeyi tercih ettiğini savunan Zorlu, en düşük emekli maaşının asgari ücretle eşit olması ile asgari ücretin piyasa şartlarına uygun olacak şekilde belirlenmesi yönündeki çağrısını yineledi.

“Engelli vatandaşlarımızın ayılıklarını söylemeye dilim varmıyor”

Engelli vatandaşların da görmezden gelinen bir başka kesim olduğunu söyleyen Zorlu, “Ülkemizde engelli vatandaşlarımızın ayılıkları ne kadar biliyor musunuz? Benim söylemeye dilim varmıyor” dedi.  

Engel oranı yüzde 40 ile yüzde 69 arasında olan vatandaşların 1.874 TL, engel oranı yüzde 70 ve üzeri olanların 2.811 TL, engelli yakınının ise 1.874 TL aylık aldığını belirten Zorlu, “2023 Türkiye’sinde bu rakamları konuşmamalıyız. Siyasi iktidarın son dönemde en iyi yaptığı şey vatandaşlarımızı görmezden gelmek, kendi hatalarının acı reçetesini vatandaşa yüklemek. Artık biraz insaf!” şeklinde konuştu.

“Sığınmacı meselesi beka meselesi olmuştur”

Siyasi iktidarın, vatandaşların huzurunu sağlamak adına geri dönüşleri başlatmak için girişimler yapmak yerine sığınmacıların kalmaları hatta yenilerinin de gelmesi için hareket etmeye devam ettiğini vurgulayan Zorlu, “Sığınmacı meselesi artık beka meselesi olmuş, toplumsal huzuru sarsmaya aday bir konudur. Derhâl gerekli adımlar atılmalı, işlemler başlatılmalıdır. İYİ Parti olarak geri dönüşlerin başlaması adına gerek TBMM’de gerekse diğer alanlarda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz” diye ekledi.

Soru - cevap

Zorlu, basın toplantısı ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İBB Meclis Üyesi Suat Sarı’nın, İYİ Parti’nin yerel seçimlerdeki İstanbul adayı olacağı yönündeki iddialar sorulan Zorlu, “Suat Bey, partimizin önemli bir görevinde bulunuyor. İstanbul Büyükşehir’de grup sözcüsü. Ancak gerek İstanbul’da gerekse Ankara’da, diğer illerimizde olduğu gibi çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalar olgun bir aşamaya geldiğinde bunları paylaşırız” dedi.

Aday belirleme sürecinde anket yapılacağının ifade edildiği belirtilen Zorlu, “Bununla ilgili komisyon kurulması aşamasındayız. Esas olan teşkilatlarımızla, o illerdeki milletvekillerimizle, partililerimizin bir mutabakat içerisinde, adayımızın üzerinde netleşmektir. Ama aday adayının çok olduğu yerlerde bir anket gerçekleştirme eğilimimiz var. Bu illerin hangileri olacağını ilerleyen günlerde sizinle paylaşırız” yanıtını verdi.