İYİ Parti’den ihraç edilen Ümit Dikbayır: Danışmanıma ajanlık teklif ettiler; yargıya versinler beni

İYİ Parti’den ihraç edilen Ümit Dikbayır: Danışmanıma ajanlık teklif ettiler; yargıya versinler beni
İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Dikbayır, ihracı sonrası TBMM'de ilk basın toplantısını düzenliyor. Dikbayır, Bağımsız Sakarya Milletvekili olarak yoluna devam edeceğini açıkladı.Dikbayır'ın konuşmasından öne çıkanlar...

İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Dikbayır, ihracı sonrası TBMM'de ilk basın toplantısını düzenliyor. Dikbayır, Bağımsız Sakarya Milletvekili olarak yoluna devam edeceğini açıkladı.

Dikbayır'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Benim genel başkanın ve ailesinin banka hesaplarını incelediğim, benim belediyelerle ticari iş yaptığım, bir Twitter sayfası açtırıp partiyi yıprattığım gibi iddialar vardı şimdi bunların hepsi boşa çıktı. Şimdi ben soruyorum, şimdi de sorma sırası bende bundan sonra da sormaya devam edeceğim.

Hani ben genel başkanın ve ailesinin banka hesaplarını inceletmiştim? Niye beni bundan ihraç etmediniz? Hani ben belediyelerle işbirliği yapmıştım? Neden bundan disipline sevk etmediniz de uydurma iddialardan disipline sevk ettiniz?"

Genel Başkan umarım partiyi kongreye götürür, güven oyu alır

Daha 1 ay öncesine kadar üye yapmak için çırpınan insanlar bugün partiden istifa kendileri istifa ediyor. Bizim bu teşkilatlara bunu yapmaya hakkımız yoktu. Bu teşkilatlar canla başla çalışıyor. Üye yapmak için çalışanlar bugün kendi istifa ediyor. İYİ Parti Türkiye'ye lazım. İnşallah genel başkan partiyi kongreye götürür ve güven oyu alır. Bunu her zaman söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim.

'En yakınlarım üzerinden operasyon yapılacak' demişti

Seçimden 3-4 ay önce genel başkan birkaç sohbetinde bize demişti ki 'Bana bir bilgi geldi, benim en yakınlarım üzerinden bana operasyon yapılacak' Ben de demiştim ki kendisine 'Bu tehlikeli bir bilgi. Eğer böyle bir şey varsa bu sizin çevrenizle olan irtibatınızı keser, hiç kimseye güvenmezsiniz' Belki de onları yaşıyoruz

"Danışmanıma ajanlık teklif ettiler; mahkemeye versinler"

Yapılanlar FETÖ yöntemi ama ben bugün kimseye FETÖ'cü diyemem ben hakim değilim savcı değilim ama yapılanlar FETÖ yöntemidir doğru. Benim danışmanıma ajanlık teklif ettiler, işbirliği teklif ettiler. Kanıtlı ispatlı. Zamanı geldiğinde onları da bir bir açıklayacağım. Beni mahkemeye versinler bu iddialardan dolayı. Esma Beker, Sedat Aksakallı, Genel Başkan, oğlu, ailesi beni mahkemeye versinler. Ben bu ülkenin namuslu hakimlerine savcılarına güveniyorum.