Seçim öncesi “AKP’ye geçmem ne işim var” demişti; İYİ Parti’den istifa eden Nebi Hatipoğlu AKP’ye geçiyor

Seçim öncesi “AKP’ye geçmem ne işim var” demişti; İYİ Parti’den istifa eden Nebi Hatipoğlu AKP’ye geçiyor
Yakın zamanda İYİ Parti’den istifa eden eski milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun AKP’ye katılacağı iddia edildi. Gazeteci İsmail Saymaz ise, Hatipoğlu ile görüştüğünü ve Hatipoğlu'nun iddiayı doğruladığını bildirdi....

Yakın zamanda İYİ Parti’den istifa eden eski milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun AKP’ye katılacağı iddia edildi. Gazeteci İsmail Saymaz ise, Hatipoğlu ile görüştüğünü ve Hatipoğlu'nun iddiayı doğruladığını bildirdi. Nebioğlu seçim öncesi, “Tabi ki geçmem. Ne işim var. İki tip siyasetçi var: İş olarak, hizmet olarak yapanlar. Biz siyaseti hizmet olarak yapacağız” demişti.

TV100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, canlı yayında, İYİ Parti’den istifa eden Nebi Hatipoğlu'nun AKP MKYK'sine geçeceğini ileri sürdü.

Hatipoğlu, partisinin AKP ile ittifakını savunuyordu. Eski İYİ Parti milletvekili 2 Kasım'da partisinde istifa etti.

Saymaz: Hatipoğlu doğruladı

Gazeteci İsmail Saymaz, Hatipoğlu ile görüştüğünü, Hatipoğlu'nun iddiayı doğruladığını söyledi. Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İyi Parti’den istifa eden Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, yarın AK Parti’ye katılıyorum. Bu bilgiyi Hatipoğlu’na sordum, katılacağını doğruladı." dedi.

Hatipoğlu seçim öncesi gazetecilerin “İktidar olursa AK Parti’ye geçer misiniz?” sorusuna, “Tabi ki geçmem. Ne işim var. İki tip siyasetçi var: İş olarak, hizmet olarak yapanlar. Biz siyaseti hizmet olarak yapacağız” yanıtını vermişti.

AKP'ye geçeceği konuşulan Nebi Hatipoğlu'nun İYİ Parti'den istifa etmesinin ardından İYİ Parti İl Teşkilatı açıklama yapmıştı. İYİ Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın, "Başka bir partiye geçecekse ben hakkımı kimseye helal etmem" demişti.