İYİ Partili Çömez, MB Başkanına hakkındaki iddiaları sordu: Doğru mu bunlar Gaye Erkan, yoksa Sadık abine mi soralım?

İYİ Partili Çömez, MB Başkanına hakkındaki iddiaları sordu: Doğru mu bunlar Gaye Erkan, yoksa Sadık abine mi soralım?
İYİ Partili Turhan Çömez, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialara ilişkin "Ankara’daki sosyal tesislerin aşçı ve garsonlarını ailene tahsis etmişsin, İzmir Özdere’deki kamp da ailenin özel kullanımına...
İYİ Partili Turhan Çömez, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialara ilişkin "Ankara’daki sosyal tesislerin aşçı ve garsonlarını ailene tahsis etmişsin, İzmir Özdere’deki kamp da ailenin özel kullanımına açılmış, baban servisini beğenmediği garsonu MB koridorlarında hırpalamış. Doğru mu bunlar Hafize Gaye Erkal, yoksa Sadık abine mi soralım?” dedi.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt’un Başkan Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e verdiği şikayet dilekçesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

X hesabından paylaştığı videoyla iddialara tepki gösteren Çömez, konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in cevaplaması istemiyle dün bir soru önergesi de verdi.

Tası tarağı topladı sülalesini de yanına aldı

Çömez'in açıklamaları şöyle:

"Bankacılık yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla ve çalıştığı bankayı dolandırdığı iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen birisini aldık, Amerikalardan getirdik Merkez Bankası'nın başına geçirdik. Kurtarsan, kurtarsan bizi ancak sen kurtarırsın dedik. Tası tarağı topladı, sülalesini de yanına aldı, geldi Merkez Bankası'na. Babasına oda ayırdı, makam arabaları ayırdı ve iddiaya göre ailesi Merkez Bankası'na gelirken özel protokollerle karşılandı. Bu da yetmedi babası koridorlarda 'Ta Amerikalardan sizi kurtarmaya geldik buraya' diyerek insanlara parmak sallamaya başladı. Toplantılar yaptı, beğenmediği personeli odasına çağırdı ve işten attı. Servisini beğenmediği garsonu da tokatladı, iddialar böyle. 'Olur mu böyle şey' demeyin. Biz de olmaz dedik ama merak ettik. Bunca rezillik ifşa edilmişken sessiz kalmayalım dedik, millet adına vazifemizi yapalım dedik ve aldık kağıdı kalemi elimize, bir soru önergesi verdik Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e. Bakalım ne cevap verecek? Belki de her zaman olduğu gibi, 'Biz bir genelge yayınladık. Kağıt israfı yok. Onun için cevap vermiyoruz' da diyebilir."

Çömez, soru önergesinde Bakan Şimşek'e şu soruları yöneltti:

"-T.C. Merkez Bankası Başkanı Sayın Hafize Erkan'ın babası Sayın Erol Erkan'a ve annesi Sayın Gamze Erkan'a özel protokol uygulandığı bilgisi doğru mudur?

-Sayın Erol Erkan'a T.C. Merkez Bankası'nda bir makam odası tahsis edildiği bilgisi doğru mudur?

-Sayın Erol Erkan'ın T.C. Merkez Bankası'nın bulunduğu binaya devletin makam araçlarıyla gelip gittiği bilgisi doğru mudur?

-Tüm bunlar doğru ise böyle bir uygulamanın T.C. Merkez Bankası'nın itibarına ve güvenilirliğine zarar vereceğini düşünüyor musunuz? Merkez Bankası'nın bu anlayışla yönetilmesinin mümkün olacağını düşünüyor musunuz?"