İyi Partili Durmuş Yılmaz istifa etti: Bütün hayallerim yıkıldı

İyi Partili Durmuş Yılmaz istifa etti: Bütün hayallerim yıkıldı
Eski Merkez Bankası Başkanı olan İyi Partili Durmuş Yılmaz istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.Gazete Pencere Haber Merkeziİyi Parti 27. Dönem Milletvekili Durmuş Yılmaz, İyi Parti'den istifa ettiğini sosyal medya hesabından...

Eski Merkez Bankası Başkanı olan İyi Partili Durmuş Yılmaz istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Gazete Pencere Haber Merkezi

İyi Parti 27. Dönem Milletvekili Durmuş Yılmaz, İyi Parti'den istifa ettiğini sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşımda "İyi Parti üyeliğimi sonlandırdım. Bilgilerinize" ifadeleri kullanıldı.

Gazete Pencere'ye konuşan Durmuş Yılmaz, geniş çaplı açıklama yapmak için bir süre bekleyeceğini ifade ederek Durmuş Yılmaz "Partide taşı elimin altına koymamı gerektiren bütün hayallerim yıkıldı" dedi.


"Parti daha iktidar olmadan kirlenmiştir"

Partisinden istifa etme gerekçelerini sunan Durmuş Yılmaz, şu maddeleri sıraladı

1) Parti, bizim kurduğumuz parti olmaktan çıkmıştır. Başka bir ifade ile partinin siyasi yelpazedeki yeri belli değildir. Parti ne devedir ne kuştur.

2) Parti daha iktidar olmadan kirlenmiştir. İktidar olunca olacakları düşünmek bile istemiyorum.

3) En önemlisi, partinin Türkiye'yi yönetmek gibi istek, arzu ve iradesi yoktur. İktidar olmaktan ve muhalefetten düşmekten korkuyor. Parti yönetimi kamu parası ile bir elleri yağda bir elleri balda sefa sürüyor.

Niyetim sizlere yanlış örnek olmak değildi, olmadı. Ama gelinen yerde böyle düşünenler olursa yanlış düşünüyorlar diyemem. Vermem gereken hesap varsa vermeye hazırım.

İstifa rüzgarı

İyi Parti'de yakın zamanda çok sayıda isim istifa ettiğini açıklamıştı. İyi Parti eski milletvekili Aytun Çıray, Yavuzağıralioğlu, Ahat Andican, Emine Küçükali ve İBB Meclis üyesi Taylan Yıldız da İyi Parti'den istifa eden isimler arasındaydı.