İyi Partili Uğur Poyraz’dan Yargıtay’ın suç duyurusuna tepki: Devletin, milletin yargısı değil, kendisinin mesleğe kabulüne aracılık edenlerin yargısı

İyi Partili Uğur Poyraz’dan Yargıtay’ın suç duyurusuna tepki: Devletin, milletin yargısı değil, kendisinin mesleğe kabulüne aracılık edenlerin yargısı
TBMM Genel Kurulu’nda konuşan İYİ Parti milletvekili Uğur Poyraz, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına karşılık “Biz Yargıtay’ın ilgili ceza dairesindeki üyelerin...

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan İYİ Parti milletvekili Uğur Poyraz, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına karşılık “Biz Yargıtay’ın ilgili ceza dairesindeki üyelerin nasıl böyle bir cüret gösterdiklerini tartışmalıyız” dedi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, TBMM Genel Kurulu’nda Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin “Biz Yargıtay’ın ilgili ceza dairesindeki üyelerin nasıl böyle bir cüret gösterdiklerini tartışmalıyız. Anayasa’yla açıkça düzenlenmiş, kendi kanununa, kendi iç tüzüğüne tâbi Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın ne cüretle uygulanmamasına ilişkin tavır ve istikamet belirlediğini tartışmamız gerekiyordu” dedi.

“Şimdi kulislerde ‘3. Ceza Dairesi üyeleri hangi yapıdan?’ diye konuşuluyor”

İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, TBMM Genel Kurulu’nda Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına dair açıklamalarda bulundu. Poyraz, kulislerde “3. Ceza Dairesi üyeleri hangi yapıdan, hangi organizasyondan?” diye konuşulduğundan bahsederek şunları söyledi:

“Ceplerdeki küçük kartlarda, ‘unutmayınız’ notlarındaki hâkim, savcı mülakatına girecek çocukların hangilerinin isimlerinin o küçük kartlarla ve notlarla mülakat heyetine verildiğini herkes biliyor. İşte, o hâkim ve savcıların oluşturduğu yargıdan bahsediyoruz. Devletin yargısı değil, milletin yargısı değil, kendisinin mesleğe kabulüne aracılık edenlerin yargısından bahsediyoruz.”

“Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi adalet duygusunu kurt gibi kemiriyor”

Kurulda “Biz bu noktaya nasıl geldik?” diye soran Poyraz, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemini eleştirerek soruya şu yanıtı verdi:

“Biz bu noktaya, her dönemin muktedirlerine göre karar vermeyi kendisine şiar edinmiş bir yargının çaresizliği üzerinden siyasetin karabasan gibi çökmesinden geldik. Liyakati ve ehliyeti geri plana atıp sadakati merkeze alan bir yönetim anlayışı yüzünden geldik. Biz bu noktaya nasıl geldik? Cemaatlerin, tarikatların, hemşehricilik ilişkilerinin yargı dâhil devletin tüm kurumlarında öbeklenmesinden geldik. Peki, biz bu duruma nasıl geldik? Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi ve sonucunda herkesi atayanın tek bir irade olmasından kaynaklı geldik.”

Adalet duygusunu ve Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin adalet duygunuzun içini kurt gibi kemirdiğini söyleyen Poyraz, kurul üyelerine istinaden “Ama her seferinde bana verilmiş süreyle sınırlı olarak bunları dile getiriyorum, ondan sonra grubum beni alkışlıyor, ben yerime oturuyorum. Dışarıda hepimiz merhabalaşıyoruz, hepimizin gözlerinde ‘Evet, haklısın’ var. Eğer hepimizin gözlerinde 'Evet, haklısın' varsa bu sorunun çözümü yasama organı ve sizlersiniz” diye konuştu. (ANKA)