İzmir Narlıdere'de bir sitede bulunan 8 katlı binada yangın

İzmir Narlıdere'de bir sitede bulunan 8 katlı binada yangın
İzmir'in Narlıdere ilçesinde, 4 bloklu Folkart Sitesi'ndeki 8 katlı binada yangın çıktı. Tüm binayı saran alevler gökyüzünü aydınlatırken olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangın, saat 22.30...

İzmir'in Narlıdere ilçesinde, 4 bloklu Folkart Sitesi'ndeki 8 katlı binada yangın çıktı. Tüm binayı saran alevler gökyüzünü aydınlatırken olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Yangın, saat 22.30 sıralarında Yenikale Mahallesi İsmail Cem Sokak’ta bulunan lüks bir sitede çıktı. Henüz sebebi bilinmeyen yangında, alevler kısa sürede büyüyerek, lüks binayı tamamen sardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, alevlerin gökyüzünü aydınlattığı yangına müdahale etti. Çevredeki binalarda oturanlar önlem amaçlı evlerini terk ederken, yanan siteden zaman zaman patlama sesleri duyuldu. Olayda ölü ya da yaralı konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı. Söndürme çalışmaları sürüyor.

İÇERİDE CANLI OLMADIĞI YÖNÜNDE BİLGİ VAR

Olay yerine gelen İzmir Valisi Selim Köşger, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Köşger, yangının başladığı sırada tüm binada oturanların tahliye edildiğini bildirdi.

Köşger, yaptığı açıklamada, "Ben yangın mahallindeyim. İzmir İtfaiyesi ve Orman İtfaiye'den 25 araç burada. Bir blok aşağı yukarı tamamen yanmak üzere. Diğer bloklara sirayet etmesini engellemeye çalışıyoruz. Site yöneticisi yangın başladıktan sonra tüm site sakinlerini tahliye etmiş. İçeride canlı olmadığına dair bir bilgi var elimizde şu anda. Can kaybı olmadan yangını atlatacağımız yolunda düşüncemiz var. Yangının neden çıktığına dair sağlıklı bir bilgi yok elimizde. Bir anda bir parlamadan ya da patlamadan bahsediliyor. Sitedeki binalar çelik konstrüksiyon ve ahşap karma olduğu için çok seri şekilde yayılmış. Sert bir rüzgar var, söndürmekte zorluk çekiliyor. Bu bölgede doğal gaz yok, ondan çıkmadığını değerlendiriyoruz. Hastanede yaralı da yok şu anda" şeklinde konuştu.

BAKAN KASAPOĞLU: BALKONDAN ATLAYARAK YARALANANLAR VAR

Yangının 40 daireyi etkilediğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, "Panikle balkondan atlayarak yaralananlar var" dedi.

NARLIDERE BELEDİYE BAŞKANI: ŞU ANA DEK CAN KAYBI BİLGİSİ YOK

NTV yayınına bağlanan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz bir bilginin bulunmadığını söyledi.

Engin, "Şu ana kadar can kaybı bilgisi yok, inşallah olmayacak. Bizim bulunduğumuz bölgedeki ambulanslara ulaşan bir şey yok." dedi.

TUNÇ SOYER: DİĞER BİNALARA SIÇRAMA İHTİMALİ YOK

NTV yayınına bağlanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de "Çok şükür yangında can kaybı ya da binada mahsur kalan yok. Büyük ölçüde kontrol altına alındığını, diğere binalara sıçrama ihtimalinin olmadığını söyleyebiliriz" dedi.

KILIÇDAROĞLU, SOYER’İ ARADI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Narlıdere’de çıkan yangın nedeniyle, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i telefonla aradı. Yangının çıkış nedeni ve vatandaşların sağlık durumu hakkında bilgi alan CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti.

AFAD: HERHANGİ BİR CAN KAYBI YOK

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İzmir’de meydana gelen yangına müdahale edildiğini ve şu anda can kaybı bilgisinin olmadığını açıkladı. AFAD sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "İzmir ilimizin Narlıdere ilçesinde bulunan bir sitede devam eden yangına itfaiye ekipleri, AFAD, Orman Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğünün TOMA ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. An itibarıyla herhangi bir yaralı ve can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

KOCA: GEREKLİ TIBBİ MÜDAHALELER YAPILMIŞTIR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da açıklama yaptı. Koca, "İzmir Narlıdere’de bir sitede meydana gelen ve kontrol altına alma çalışmaları devam eden yangından 7 vatandaşımız etkilenmiştir. 6 kişi dumana maruz kalmış, bir kişinin ayağında burkulma olmuştur. Gerekli tıbbi müdahaleler yapılmıştır, her birinin durumu iyidir. Olay yerine toplam 70 sağlık görevlisi; 20 adet 112 ambulansı, 2 UMKE Timi görevlendirildi. İzmir’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah benzer tüm olaylardan korusun" dedi.