İzmir'de piknik yapmak isteyen LGBTİ+'lar gözaltına alındı

İzmir'de piknik yapmak isteyen LGBTİ+'lar gözaltına alındı
İzmir Demokrasi Üniversitesi öğrencilerinin LGBTİ+ Onur Pikniği’ne polis müdahale etti, iki LGBTİ+ aktivisti gözaltına alındı.Kaos GL'den Yıldız Tar'ın haberine göre; bugün, İzmir Demokrasi Üniversitesi'nde (İDÜ) Onur...

İzmir Demokrasi Üniversitesi öğrencilerinin LGBTİ+ Onur Pikniği’ne polis müdahale etti, iki LGBTİ+ aktivisti gözaltına alındı.

Kaos GL'den Yıldız Tar'ın haberine göre; bugün, İzmir Demokrasi Üniversitesi'nde (İDÜ) Onur Pikniği yapmak isteyen LGBTİ+'ları, polis ablukaya aldı.

Haberde pikniğe hazırlanmak için İnciraltı’na giden LGBTİ+’ların polis tarafından darbedildiği ve iki öğrencinin gözaltına alındığı ifade edildi. Arkadaşları, gözaltına alınan LGBTİ+’lardan bir süre haber alamadı.

Gözaltına alınan öğrenciler Balçova Polis Amirliği’ne götürüldü. İfadelerinin ardından serbest bırakılmaları bekleniyor.

Direnişin Renkleri, İzmir Emniyeti’nin suç işlediğini belirterek arkadaşlarına polis saldırısını kınayarak, şunları söyledi:

“İzmir Demokrasi Üniversitesi öğrencisi LGBTİ+’lar olarak yapacağımız #İDÜOnurPikniği “eyleme dönüşeceği” bahanesiyle engellendi. Gözaltına aldığınız arkadaşlarımızı serbest bırakın! Onur Pikniklerini keyfi bir şekilde engellemenize izin vermeyeceğiz!”

İlk müdahale değil

Öte yandan 2 Haziran’da yapılması planlanan 2. Ege Onur Pikniği, TGB, BAP, TÜGVA ve Yeniden Refah Partisi gibi oluşumlar tarafından açıkça tehdit edilmişti.

İzmir Barosu, kriz masası oluşturarak Emniyet Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile görüşmeler yaptı. Emniyet Müdürlüğü ve ÖGB’nin, LGBTİ+ öğrencilerin güvenliğini sağlamayacağını bildirmesi üzerine 2. Ege Onur Pikniği ertelendi.

İzmir Barosu önünde Özgür Kürsü’de tüm bu tehditlerle ilgili basın açıklaması yapmak için toplanan Ege Üniversiteli LGBTİQ+ öğrencilere polis “2-3 kişi olacaksınız, daha fazlanızı burada görmek istemiyoruz” diyerek müdahale etti.